ΕΡΕΥΝΑ

Πόσο πρέπει τελικά να διαρκεί το σεξ;

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το γεγονός ότι πρέπει να ορίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε "σεξ". Φυσικά τα προκαταρκτικά, το τσιτσίνισμα,το "μούγιου - μούγιου" (μόλις παρέθεσα ατάκες από "Υπέροχα πλάσματα"), οι αγκαλιές και τα φιλιά, σχεδόν επιβάλλονται κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης (ανάλογα και τα εκάστοτε γούστα βέβαια).

Εν προκειμένω θα θεωρήσουμε ως “σεξ”, τη χρονική διάρκεια που μεσολαβεί από την ώρα που ξεκινάει η διείσδυση, μέχρι τη στιγμή που εκσπερματώνει ο άντρας – δυστυχώς η έρευνα λειτούργησε με βάση τις αρσενικές αντοχές, δεδομένου ότι άπαξ και ολοκληρώσει ο σύντροφός σου, είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσει τη διείσδυση (και δεν μιλάμε για τον δεύτερο γύρο).

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που σου έχω εδώ, ζητήθηκε από 500 ετερόφυλα ζευγάρια από διάφορα μέρη του κόσμου, να χρονομετρήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις κατά τη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα ζευγάρια χρησιμοποίησαν ένα χρονόμετρο, πατώντας “start” κατά τη διείσδυση του πέους, και “stop” κατά την εκσπερμάτωση. Άβολο, αλλά συνέβη για χάρη της επιστήμης.

Τα ευρήματα δεν ήταν και ό,τι πιο ξεκάθαρο: ο μέσος χρόνος σεξ για τα ζευγάρια που πήραν μέρος ποικίλει από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά. Με λίγα λόγια, σχεδόν δεν υπάρχουν έγκυρα αποτελέσματα. Όταν έβγαλαν όμως τον μέσο όρο όλων των ζευγαριών, το νούμερο που προέκυψε ήταν ότι η σεξουαλική πράξη διαρκεί κατά μέσο όρο 5.4 λεπτά.

Στα πιο ενδιαφέροντα βέβαια, ήταν το γεγονός ότι η χρήση προφυλακτικού δεν επηρέαζε τον χρόνο της πράξης, ούτε και το αν ο άντρας είχε κάνει ή όχι περιτομή. Επίσης, δεν έχει σημασία η χώρα καταγωγής, εκτός αν διαλέξεις για εραστή σου έναν Τούρκο, αφού η έρευνα έδειξε πως διαρκούν κατά μέσο όρο 3.7 λιγότερα από τους άντρες που κατάγονται απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος, όσο μεγαλύτερα ηλικιακά ήταν τα ζευγάρια, τόσο λιγότερη ώρα διαρκούσε το σεξ. Δεν το λες και ρηξικέλευθο σαν εύρημα.

Πού καταλήγουμε;

Ανάλογα με τις συνήθειες του συντρόφου σου, δώσε περισσότερη ή λιγότερη έμφαση στα προκαταρκτικά. Όλες εδώ στο γραφείο συμφωνήσαμε ότι αν η διείσδυση μόνο διαρκεί 44 λεπτά, υπάρχει ένα θέμα χρόνου και σχεδόν δεν προλαβαίνεις να ζήσεις. Αν εσύ βέβαια μπορείς να διαθέσεις κάθε φορά κανα διωράκι, με την ευχή μου! Το επόμενο συμπέρασμα αφορά στην Τουρκία: μόνο για καλές απομιμήσεις τσαντών, γιατί αν έψαχνες Ανατολίτη εραστή, καλύτερα να μην κατάγεται από την Άγκυρα.