ΕΡΕΥΝΑ

Ποιο μέγεθος στήθους θεωρούν ιδανικό οι άντρες και ποιο οι γυναίκες;

Γυναικείο στήθος. Τόπος λατρείας, πηγή ζωής κι αισθησιασμού, πολλαπλό σύμβολο θηλυκότητας, ζωής, ελευθερίας, συνώνυμο της γονιμότητας. Ό,τι και να πούμε θα 'ναι λίγο. Η εμμονή των ανθρώπων με το στήθος είναι διαχρονική.  

Με αφορμή τα παραπάνω δεδομένα ένας Αμερικανός γιατρός, ο Δόκτωρ Ed και το επιτελείο του πραγματοποίησαν μία έρευνα σε δείγμα 2.000 ανθρώπων για το τι είναι αυτό που εννοούν άντρες και γυναίκες αντίστοιχα ως ιδανικό μέγεθος στήθους. Η σύγκριση τόσο μεταξύ των απαντήσεων των 2 φύλων παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Το πρώτο αναπάντεχο πόρισμα που μας φέρνει αυτή η έρευνα είναι το ότι οι γυναίκες δείχνουν περισσότερο προβληματισμένες με το αν το στήθος τους είναι μεγάλο σε σχέση με τους άντρες συντρόφους τους, οι οποίοι μπορούν να ζήσουν και με ένα πιο συγκρατημένο μέγεθος.

 Πιο συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι θεωρούν ιδανικό το μέγεθος C- με μοναδική εξαίρεση την Πολωνία, όπου οι άνθρωποι εμφανίζουν προτίμηση στο (μικρότερο) μέγεθος B.

Το 11% των ανδρών έχει αδυναμία στο μικρό στήθος, ενώ το 9,1% των γυναικών θα ήθελε να φοράει μικρότερο νούμερο σουτιέν. Καμία και κανένας δεν εξέφρασαν προτίμηση στα υπερμεγέθη DD, DDD ή E.

Ειδικότερα, οι γυναίκες με μέσο μέγεθος C αποδεικνύονται πολλοί ικανοποιημένες σε ποσοστό 84,8%. Τα κορίτσια που χωράνε σε D και E Cups όμως, ίσως να ήθελαν λίγο μικρότερο στήθος, αφού μόλις οι μισές από τις συμμετέχουσες που τις εκπροσώπησαν στην έρευνα δήλωσαν πως είναι απόλυτα ευχαριστημένες με το μέγεθός τους. Το οξύμωρο είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών (91,7%) με πραγματικά μεγάλο στήθος (F Cup) δεν θα το άλλαζαν με τίποτα.

Συνολικά, ένα 35% των γυναικών θα ήθελε να έχει κάτι άλλο απ’ αυτό που έχει ήδη, ποσοστό που δεν το λες και μικρό.

Συμπέρασμα; Οι γυναίκες πρέπει να αγαπήσουμε περισσότερο το σώμα μας. Υπάρχει δρόμος ακόμα.