SEX

Ποια είναι τελικά η ιδανική διάρκεια στο σεξ; Μην βιαστείς να απαντήσεις

Unsplash

Όταν η συζήτηση στρέφεται γύρω από την ιδανική διάρκεια στο σεξ, ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη διάρκεια εγγυάται μεγαλύτερη απόλαυση. Άλλοι πάλι προτιμούν τις πιο γρήγορες, αλλά ουσιαστικές σεξουαλικές επαφές.

Ποια είναι η μέση διάρκεια στο σεξ;

Ποια είναι τελικά η ιδανική διάρκεια στο σεξ; Unsplash

Το κολπικό σεξ διαρκεί σύμφωνα με σχετική επιστημονική έρευνα, διαρκεί συνήθως 3-7 λεπτά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το κολπικό σεξ που διαρκεί 1-2 λεπτά είναι «πολύ σύντομο». Το κολπικό σεξ που διαρκεί 10 έως 30 λεπτά θεωρείται «μακράς διαρκείας».

Ποια είναι λοιπόν η ιδανική διάρκεια που πρέπει να έχει το σεξ; Σύμφωνα με τους ειδικούς οτιδήποτε από 7 έως 13 λεπτά είναι ok.

Η ιδανική διάρκεια εξαρτάται κυρίως από το πώς ορίζεις το σεξ

Οι περισσότερες μελέτες αυτού του είδους βασίζονται στον λανθάνοντα χρόνο της ενδοκολπικής εκσπερμάτισης (IELT). Το IELT αναφέρεται στον χρόνο που χρειάζεται ένα άτομο με πέος για να εκσπερματώσει κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης.

Αλλά δεν ορίζουν όλοι το σεξ με τον ίδιο τρόπο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το σεξ τελειώνει, όταν τα εμπλεκόμενα μέρη φτάνουν σε οργασμό. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με το άγγιγμα, το στοματικό, το κολπικό, το πρωκτικό σεξ ή συνδυασμό των προηγούμενων.

Εάν όμως η σεξουαλική επαφή είναι το μόνο συστατικό στον ορισμό του σεξ, τότε το σεξ πιθανότατα θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η χρήση του IELT ως βάση, προϋποθέτει ότι η σεξουαλική επαφή περιλαμβάνει πάντα έναν σύντροφο με πέος. Πράγμα που δεν ισχύει για όλες τις σεξουαλικές επαφές.

Αυτό που θέλεις από μια σεξουαλική επαφή είναι επίσης σημαντικό

Το σεξ πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον καθένα, ωστόσο η ευχαρίστηση αυτή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις μας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν μια μακρά, αισθησιακή σεξουαλική επαφή, ενώ άλλοι προτιμούν κάτι πιο γρήγορο και επιθετικό. Το κλειδί είναι το ικανοποιητικό σεξ και όχι το σεξ με το ρολόι.

Οι βιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια στο σεξ

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υποκείμενοι βιολογικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

  • Ηλικία

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διεγερθείτε σεξουαλικά. Επίσης οι στύσεις στους άνδρες είναι πιο δύσκολο να επιτευχθούν και να διατηρηθούν. Στις γυναίκες από την άλλη, οι ορμονικές αλλαγές, συμβάλλουν στην κολπική ξηρότητα και τη μειωμένη λίμπιντο.

  • Γεννητικά όργανα

Το σχήμα των γεννητικών οργάνων μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια στο σεξ. Ερευνητές σε σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι το σχήμα του πέους, μπορεί να έχει εξελιχθεί, ώστε να είναι πιο αποδοτικό.

Η βαθύτερη και πιο έντονη ώθηση έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη μετατόπιση του σπέρματος. Αυτό επιτρέπει στον σύντροφο που εκσπερματώνει να κάνει χώρο για το δικό του σπέρμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες αναπαραγωγής του.

  • Σεξουαλική δυσλειτουργία

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, μπορεί να κάνει έναν άνδρα να κορυφώσει πιο γρήγορα από ό,τι επιθυμεί. Στην άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, τα άτομα με καθυστερημένη εκσπερμάτιση μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να κορυφώσουν.

Για σεξ με μικρότερη διάρκεια

Εάν οι σεξουαλικές επαφές μικρότερης διάρκειας είναι οι αγαπημένες σου, μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω:

  • Άγγιξε τον εαυτό σου

Εάν δεν έχεις χρόνο, ο αυνανισμός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσεις έναν οργασμό. Εξάλλου, γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου. Εάν ο σύντροφός σου σε αγγίζει ήδη, εξερεύνησε μια διαφορετική περιοχή. Μαζί μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον αμοιβαίο αυνανισμό. Αυτό σας δίνει και στους δύο την ευκαιρία να κορυφώσετε πιο γρήγορα.

  • Πες στον σύντροφό σου τι θέλεις

Η επικοινωνία των επιθυμιών σας στον σύντροφό σου – και το αντίστροφο – μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις, τι χρειάζεται για να φέρει ο ένας τον άλλον σε οργασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μαθαίνετε για να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού πιο γρήγορα, για αμοιβαία ευχάριστα γρήγορα.

  • Τα «σιγουράκια»

Εάν ξέρεις ότι συγκεκριμένες στάσεις έχουν καλύτερη αίσθηση από άλλες, άλλαξε για να κορυφώσεις πιο γρήγορα.

Για σεξ με μεγαλύτερη διάρκεια

Εάν οι σεξουαλικές επαφές μεγαλύτερης διάρκειας είναι οι αγαπημένες σου, μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω:

  • Edging

Το edging είναι η μέθοδος κατά την οποία χαμηλώνεις την ένταση, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι κοντά στην κορύφωση. Aυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή κάθε σεξουαλικής διέγερσης όταν αισθάνεστε ότι είστε κοντά στην κορύφωση.

Μαζί με τον/την σύντροφό σου, μπορείς να συνεχίσεις τη σεξουαλική επαφή, μόλις περάσει αυτό το συναίσθημα. Αν και αυτή η τεχνική δημιουργήθηκε αρχικά για να βοηθήσει ένα άτομο που έχει πέος να καθυστερήσει την εκσπερμάτιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να παρατείνει την κορύφωση.

  • Λίγη πίεση την κατάλληλη στιγμή

Αυτή η τεχνική αναπτύχθηκε από τους σεξολόγους Johnson και Masters. Προβλέπει την πίεση του άκρου του πέους για αρκετά δευτερόλεπτα λίγο πριν την εκσπερμάτιση μέχρι να υποχωρήσει η παρόρμηση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της εκσπερμάτισης.

Πότε να απευθυνθείς σε ειδικό

Το πώς ορίζει ο καθένας το σεξ, οι ατομικές προσδοκίες και οι αμοιβαίες επιθυμίες επηρεάζουν τη διάρκεια του σεξ. Εάν ανησυχείτε για τη διάρκεια των σεξουαλικών σας επαφών, μιλήστε με έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας.

Μαζί τους μπορείτε να συζητήσετε για το πώς αισθάνεστε, να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε και να αξιολογήσουν τυχόν υποκείμενα συμπτώματα ή άλλη ενόχληση.