ΑΠΙΣΤΙΑ

Ποια είναι η χειρότερη μορφή απιστίας, σύμφωνα με έρευνα;

Μπορεί να σου έχει τύχει να βρεθείς σε συζήτηση με παρέα ή με τον/την σύντροφό σου σχετικά με το τι νοείται ως απιστία, πέρα από το προφανές, δηλαδή το σεξ με ένα τρίτο πρόσωπο, χωρίς τη συγκατάθεση του πρώτου προσώπου. «Το φιλί είναι απιστία»; «το στοματικό σεξ»; μπορεί να είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται μεταξύ αστείου και σοβαρού, ανάβοντας τα αίματα όταν οι απόψεις διίστανται.

Τι μετράει λοιπόν ως απιστία και άρα δεν συγχωρείται εκεί έξω; Η ιστοσελίδα therooster.com σε μία μεγάλη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε μέσα στο 2017 έθεσε την ερώτηση και τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι άνθρωποι είμαστε ικανοί να μην συμφωνούμε απολύτως σε τίποτα τελικά. Όλα σχετικά είναι.

Για την πλειοψηφία, δηλαδή το 36,2%, των ερωτηθέντων, «δεν είναι το πώς απατάς, αλλά το γιατί». Για το 23,4% το σεξ είναι η χειρότερη μορφή απιστίας, όταν το 14,9% συμφωνεί στο ότι το φιλί θεωρείται κέρατο, δεν χρειάζεται να πάμε παρακάτω για να μιλάμε περί απιστίας. Για το 8,5% των συμμετεχόντων δεν χρειάζεται να γίνει σεξ «η συναισθηματική σύνδεση με κάποιον/α» αρκεί ώστε να αισθανθούν προδομένοι από το άλλο τους μισό, το οποίο σημαίνει ότι η κακή πρόθεση μετράει. Ένα 6,4% απαντάει πως θεωρεί απιστία κάτι «άλλο» που δεν διευκρινίζεται. Αν μπορεί να βγει κάποιο γενικό συμπέρασμα γύρω από την απιστία και το πώς νιώθουμε γι’ αυτήν είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δίνουν μεγάλη σημασία στα κίνητρα που οδηγούν σ’ αυτή την επιλογή. Και η αλήθεια είναι πως κατά βάθος αυτό έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα.