ΣΧΕΣΕΙΣ

Πέντε αναπάντητα ερωτήματα που θέλουμε να κάνουμε στον πρώην

Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για απόφαση του άλλου και έρχεται ξαφνικά. Αν είσαι ερωτευμένη μαζί του ή τον αγαπάς νιώθεις ότι όλα τέλειωσαν. (Προς το παρόν, βέβαια).

Νιώθεις πως εκτός από έναν σύντροφο ”έχασες” και έναν φίλο. Εκεί, δηλαδή που μοιράζουν την καθημερινότητά σου μαζί του, ξαφνικά εκείνος δεν υπάρχει στη ζωή σου. Είναι απών. Για πάντα, στο εξής.

Και τότε το μυαλό, σε συνδυασμό με τα πληγωμένα σου συναισθήματα αρχίζει και σκέφτεται. Αναλύει, βασικά υπεραναλύει τους λόγους που φτάσατε στο τέλος, που έφταιξες εσύ και που έφταιξε αυτός. Ήταν η κακιά η ώρα; Ή η ολοκλήρωση ενός προαναγγελθέντος θανάτου;

Σε αυτήν τη θέση και φάση έχουμε βρεθεί όλες μας. Πέντε αναπάντητα ερωτήματα είναι αυτά που μας βασανίζουν κάθε φορά που φτάνουμε σε αυτό το σημείο.

Σου λείπω;

Έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που συναντηθήκατε, που μιλήσατε στο τηλέφωνο. Αναρωτιέσαι (και με το δίκιο) να του λείπεις έστω και λίγο. Όπως εκείνος λείπει σε εσένα και τον σκέφτεσαι συνεχώς. Αλήθεια, σε θυμάται όταν βλέπει την μέχρι πρότινος αγαπημένη σας σειρά; Όταν περνάει έξω από το μπαράκι που περνούσατε μαζί τα βράδια του Σαββάτου;

Πότε συνειδητοποίησες ότι το ”μαζί” δεν έχει μέλλον;

Μπορεί το τέλος να ήταν οδυνηρό, τις τελευταίες μέρες να τσακωνόσασταν ασταμάτητα και να μη θυμάσαι πότε περνούσατε υπέροχα. Σκεφτόσουν, όμως, ότι θα το παλεύατε. Πως δε θα έφευγε κανείς από τους δυο. Συνεχώς αναρωτιέσαι πότε ράγισε οριστικά το γυαλί της σχέση σας. Πότε αποφάσισε ότι χωρίζετε οριστικά.

Ήμουν κακιά σύντροφος;

Και μέσα σε όλα αναρωτιέσαι αν ήσουν κακιά σύντροφος. Που έφταιξες, αν έκανες λάθη, αν το παρατράβηξες ορισμένες φορές. Ακόμη και ήσουν ”λίγη” για αυτόν. Σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, ποτέ δεν είμαστε λίγες για κανέναν. Απλώς κάποιες σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Μην πέσεις στον φαύλο κύκλο του αυτοκατηγορώ.

Τι συμβουλή θα μου έδινες για την επόμενη σχέση μου;

Άλλη μια απορία που πολλές φορές γεννιέται μετά από έναν χωρισμό είναι να ρωτήσεις τον άλλον τι θα σε συμβούλευε στην επόμενη σχέση που θα κάνεις. Η συμβουλή, ωστόσο, βρίσκεται σε αυτά που έζησες και έμαθες μέσα από αυτήν τη σχέση.

Είναι καλός για εμένα;

Πολλές φορές θα σκεφτούμε τον πρώην στις αρχές της επόμενης σχέσης μας. Αν ήταν κάπου και σε έβλεπε με το νέο σου αμόρε τι θα σου έλεγε; Αλήθεια, σου αξίζει ή πρέπει να βρεις κάποιον άλλον;

Είναι φυσιολογικό να έχεις αυτές τις απορίες. Τον πρώτο καιρό θα είναι πολύ έντονες αλλά αργότερα θα αρχίσουν να εξασθενούν, μέχρι που θα τις σκέφτεσαι όλο και λιγότερο. Μην πιέσεις τον εαυτό σου, άσε να ζήσει όλα τα στάδια του χωρισμού.