ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Yποφέρεις από καούρα; Ο πιο φυσικός τρόπος να ηρεμήσεις

Unsplash

Δυσπεψία και καούρα. Το πασχαλινό τραπέζι πλούσιο κι εσύ έφαγες όσο πιο λαίμαργα μπορούσες. «Εκείνη η τελευταία μπουκιά κατσίκι, ήταν υπερβολή» είπες και συνέχισες μία κουταλιά γλυκό για να φύγει η κρεατίλα.

Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα φυσικές. Το πιο βασικό από όλα είναι αποφύγεις να ξαπλώσεις αμέσως. Ναι, καταλαβαίνω πως νιώθεις μία ανίκητη νύστα αλλά πρέπει να συγκρατηθείς γιατί αν δεν το κάνεις αργότερα θα υποφέρεις.

Αν ξαπλώσεις θα διευκολύνεις την άνοδο του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο και η δυσφορία θα γίνει πιο έντονη.

Σήκω από την καρέκλα σου, πήγαινε στην κουζίνα και φτιάξε ένα ρόφημα με βάση ένα από τα αρωματικά βότανα που λειτουργούν ως ήπια κατασταλτικά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Ποια είναι αυτά; Χαμομήλι, φασκόμηλο, μελισσόχορτο.

Βράζεις νερό, προσθέτεις ένα από τα παραπάνω αρωματικά βότανα και προσθέτεις είτε 1/4 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ, είτε αποξηραμένο μάραθο, είτε γλυκάνισο. Και τα τρία αυτά συστατικά επιταχύνουν τη διέλευση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο.