ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Κεφάλαιο υπογονιμότητα: όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

Αυτή την Κυριακή, 16/06 στις 13.00 το μεσημέρι στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή ''Life in Balance'' θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για την υπογονιμότητα.

Αφορμή για να αναλυθεί αυτό το πολύ σημαντικό θέμα αποτελεί η 15η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Υπογονιμότητας και έχει σα στόχο τη σωστή ενημέρωση για τα αίτιά της και τους παράγοντες που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη γονιμότητα ενός ζευγαριού.

Σύμφωνα με έρευνες, 90 εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης, με το 85% αυτών να μην αναζητούν βοήθεια. Δυστυχώς το θέμα αυτό αποτελεί ταμπού και για αυτόν το λόγο αποφασίσαμε να το αναλύσουμε στην εκπομπή ”Life in Balance”. Στο στούντιο του Ραδιοφώνου News 24/7 η Δήμητρα Τσιγγενέ θα φιλοξενήσει τον κ. Γιώργο Λαϊνά , Γυναικολόγο Αναπαραγωγής και Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγής με τον οποίο θα σου λύσουν κάθε πιθανή απορία.

Ποιες οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί με φυσικό τρόπο; Ποιες οι απαραίτητες εξετάσεις τόσο για τον άνδρα, όσο και για τη γυναίκα; Ποια τα αίτια της ανδρικής και ποια της γυναικείας υπογονιμότητας; Τι ρόλο διαδραματίζει η διατροφή και πώς επηρεάζει η συστηματική άσκηση; Καφεΐνη, αλκοόλ, κάπνισμα. Επηρεάζει αυτή η τριάδα τη γονιμότητα; Άγχος και υπογονιμότητα: πώς συνδέονται; Τι είναι η ανεξήγητη υπογονιμότητα;

Αφού απαντηθούν όλα αυτά τα βασικά ερωτήματα, ο κ. Λαϊνάς θα αναλύσει όλες τις πιθανές μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν τα υπογόνιμα ζευγάρια να αποκτήσουν τελικά παιδί.

Συντονίσου, λοιπόν, αυτή την Κυριακή, στις 13.00, στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή ”Life in Balance” για να ενημερωθείς πλήρως για το βασικό κεφάλαιο της υπογονιμότητας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ζευγάρια στον κόσμο.