ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν χωρίζεις και τα ξαναβρίσκεις με τον σύντροφό σου

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, γράφει για την κατάσταση να χωρίζεις και να τα ξαναφτιάχνεις με τον αγαπημένο σου.

Πολλές φορές χωρίζεις, όχι γιατί δεν ταιριάζεις με τον άλλο ή δεν περνάς καλά, αλλά γιατί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έτυχε να γνωριστείτε δεν είναι τόσο ευνοϊκές για τη συνέχεια της σχέσης σας. Και επειδή ακριβώς, δεν φταίει πραγματικά κάποιος από τους δύο, θέλεις πάντα, άλλοτε κρυφά και άλλοτε ολοφάνερα, να είσαι πάλι μαζί με εκείνο τον άνθρωπο.

Έρχεται λοιπόν, η στιγμή που τα καταφέρνεις και τα ξαναφτιάχνετε. Τότε είναι που η αισιοδοξία σου χτυπάει “κόκκινο”, αρχίζεις να λες πως όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και ατενίζεις το μέλλον ψηλά από το σύννεφό σου, μεθυσμένη από την επιτυχία σου.

Η επιτυχία όμως, μπορεί και να σε τυφλώσει, αν δεν προσέξεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν κατάλαβες μέσα στον ενθουσιασμό σου, πως δεν είχαν γίνει όλα έτσι όπως έπρεπε. Πως και οι δύο συμφωνήσατε να ξαναπροσπαθήσετε, χωρίς όμως να ψάξετε το θέμα πιο βαθιά και να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα. Γιατί, για να χωρίσεις μια φορά, σημαίνει πως όλο και κάτι στραβό υπάρχει στην υπόθεση. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια, ακούγεται ξανά το οικείο  “Χωρίζουμε”.

Τώρα, μετά το δεύτερο χωρισμό και με μεγαλύτερη απογοήτευση από την πρώτη φορά, αντιμετωπίζεις ένα ένα, τα φαντάσματα της σχέσης σου. Λογικό είναι, να δεις πρώτα τα λάθη του άλλου στην όλη ιστορία, να θυμώσεις που σκέφτεται με αυτό τον παράλογο τρόπο -σύμφωνα με σένα- και να συζητάς με την παρέα σου με “δικαιολογημένη” αγανάκτηση -σύμφωνα πάλι με σένα- αυτά που σου ζητούσε. Καθώς περνάει ο καιρός βέβαια και ξεθωριάζει λίγο ο θυμός σου, αρχίζει να σου λείπει πάλι.

Και σε αυτό το σημείο, μπορεί να γίνει το δεύτερο λάθος. Αν υπερισχύσει το επιχείρημα “Μου λείπεις και νοιάζομαι για σένα”, ο τρίτος χωρισμός σηκώνει το ακουστικό και σου λέει: “Ετοιμάσου, έρχομαι”. Αφού λύση δεν βρέθηκε, ποια άλλη μπορεί να είναι η κατάληξη;

Το υγιές σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν να μην παρασυρθείς από τα συναισθήματα σου, αλλά να προσπαθήσεις καταλάβεις το ρόλο που έπαιξε και η δική σου συμπεριφορά. Γιατί κάπου έχεις κάνει κι εσύ λάθος, δε γίνεται… Ψάξε μέσα σου και ίσως βρεις καλά κρυμμένους θησαυρούς, που είχες ξεχάσει. Οι ανασφάλειες και οι φόβοι μας έχουν την τάση να εμφανίζονται όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους. Όταν είμαστε μόνοι, δεν τους αντιλαμβανόμαστε τόσο εύκολα.

Σκέψου ακόμα, για ποιο λόγο πραγματικά θέλεις να γυρίσεις σε αυτή τη σχέση. Αν πρέπει κιόλας να συμβιβαστείς ή να θυσιάσεις κάποιο από τα σχέδιά σου, τότε σκέψου το ακόμα καλύτερα. Κάθε επιλογή που κάνεις, σε συνοδεύει στη ζωή σου, και πιο πολύ οι θυσίες που αυτή συνεπάγεται. Καθαρό μυαλό θέλει η υπόθεση, τίποτα άλλο. Κι αν δε θέλεις να γίνεις Ιφιγένεια, μην αφήσεις αβεβαιότητες του τύπου “Κι αν δε βρω κάποιον καλύτερο;”, να σε κρατήσουν πίσω.

 Δική σου είναι η ζωή και μοναδικός σεναριογράφος είσαι εσύ.

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

Τα όρια το φλερτ όταν έχεις σχέση

Και εσύ μικρό μου… πόσο κοστίζεις;