WELLNESS

Όσα κάνει (άθελά του) ένας άντρας και κάνει μια γυναίκα να “λιώνει”

Μπορούμε να φτιάξουμε έναν τεράστιο κατάλογο με αυτά που μπορεί να ένας άντρας, ώστε να κερδίσει μια γυναίκα, όμως είπαμε να εστιάσουμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για εκείνα τα μικρά -συχνά υποτιμημένα-πραγματάκια, που μπορεί εκείνος να κάνει ασυναίσθητα, όμως δεν ξέρει πως μπορούν ταυτόχρονα να είναι τα “μέσα” για να μας να κερδίσει. Έχουμε και λέμε:

Όταν είναι ευγενικός

…σε γνωστούς και σε αγνώστους. Η πηγαία ευγένεια είναι θέμα χαρακτήρα και, η αλήθεια είναι πως μπορεί να είναι και ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά πάνω του.

Όταν παίρνει πρωτοβουλίες

Να πάρουμε ως παράδειγμα το πρώτο ραντεβού. Ο άντρας ο σωστός προτείνει μέρη, παίρνει πρωτοβουλίες για την ώρα του ραντεβού και γιατί όχι, αποφασίζει να μας πάρει και να μας αφήσει στο σπίτι, ακόμη κι αν έχουμε το δικό μας αμάξι για να μετακινηθούμε. Μας αρέσουν οι αποφασιστικοί άντρες, που όμως παράλληλα σέβονται και τη δική μας γνώμη, κοινώς, να είναι και ισορροπημένοι. Το να τα περιμένει όλα στο πιάτο από εμάς, μας ξενερώνει, μας θυμίζει τη σχέση που είχε με την μαμά του όταν ήταν μικρός (θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν την έχει πια) και μας δείχνει πτυχές της “εκτός σχέσης” ζωής του. Κακό πράγμα η αναποφασιστικότητα. Εμείς οι γυναίκες έχουμε μπόλικη, φτάνει και περισσεύει.

Όταν γελάει αυθόρμητα (και φυσικά, το μεταδίδει και σε σένα)

Το να σε κάνει να χαμογελάς, είναι τύχη. Το να σε κάνει να γελάς όμως, είναι ευλογία. Γενικώς, μας αρέσουν οι άντρες με χιούμορ, γιατί εκτός του ότι περνάμε κι εμείς καλά δίπλα τους, το χαμόγελό τους είναι κάτι που τους ομορφαίνει.  Αυτό που μας αρέσει όμως ακόμη περισσότερο, είναι η στιγμή καθαυτή του γέλιου. Όταν ένας άντρας γελάει δυνατά και πηγαία, είναι στα μάτια μας πολύ πιο σέξι από ότι φαντάζεται.

man-smiling-in-black-shirt.jpg

Όταν μας κοιτάει επίμονα στα μάτια και στα χείλη

Είναι ερωτικό, είναι έντονο, είναι παθιάρικο. Το να σε κοιτάει το ταίρι σου έντονα στα μάτια και στη συνέχεια στα χείλη, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κερδίσει το πιο θερμό φιλί σου.

Όταν έρχεται (στο άκυρο) και μας πιάνει αγκαλιά

Το έχουν πει τόσες και τόσες επιστημονικές έρευνες: η αγκαλιά δημιουργεί ευεξία, μας κάνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, μας χαλαρώνει, απομακρύνει την ένταση, μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα και φυσικά, μας φέρνει πιο κοντά. Η μαγική λοιπόν κίνηση που κάνει, ανοίγοντας τα χέρια του για να μας πάρει αγκαλιά, είναι ένα μέσο για να τον αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ.

hugs.jpg

Όταν είναι τρυφερός με τα ζωάκια

Σενάριο 1) Βλέπετε ένα αδέσποτο κουταβάκι στο δρόμο κι εκείνος το προσερνάει επιδεικτικά. Σενάριο 2) Βλέπετε το ίδιο κουτάβι κι εκείνος σκύβει να του δώσει ένα χάδι στο κεφαλάκι, λέγοντάς σου πόσο πολύ αγαπάει τα ζώα. Για ευνόητους λόγους, το δεύτερο σενάριο είναι πιο ελκυστικό. Κρύβει τρυφερότητα, ανθρωπιά και μπόλικα συναισθήματα που τον κάνουν ακόμη πιο ερωτεύσιμο.

Όταν παίζει κάποιο μουσικό όργανο

Είναι σέξι, πώς να το κάνουμε;

Όταν (μας) μαγειρεύει

Δεν λέμε να ξέρει να βράζει δύο αυγά, ούτε απαραίτητα να φτιάχνει κάθε μέρα γκουρμέ πιάτα. Αλλά να, όσο περίεργο και να ακούγεται, η εικόνα ενός άντρα στην κουζίνα, ανάμεσα σε ντομάτες, κοτόπουλα, βούτυρα και ζυμαρικά, δεν είναι καθόλου ξενέρωτη στα μάτια μας. Όταν μαγειρεύει για μας δε, ακόμα καλύτερα.

cooking.jpg

Όταν ξέρει να κάνει συζήτηση

…να ακούει τον συνομιλητή του -ακόμη κι αν δεν είσαι εσύ αυτή- , να σέβεται την άποψή του, να κρατάει χαμηλά τους τόνους και να έχει σωστά επιχειρήματα σε οποιαδήποτε συζήτηση. Ναι, οι άντρες που ξέρουν να ακούνε αλλά και να μιλάνε όταν και όπως πρέπει (#diplis) εκπέμπουν μια έντονη γοητεία.

Τι άλλο κάνει ασυναίσθητα και σε γοητεύει;