ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που θα επιταχύνουν το μαύρισμά σου

Το καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι οι τροφές που βάζουμε στον οργανισμό μας είναι εξίσου σημαντικές με τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Όταν καταναλώνεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αυτό οδηγεί σε πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, νύχια και δέρμα. Σύμφωνα λοιπόν με τη Δρ. Susan Stuart, τα φρούτα και λαχανικά με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα μπορούν να σου δώσουν φυσικό μαύρισμα. Αυτό οφείλεται στην καροτίνη ή βήτα καροτίνη που υπάρχει μέσα στις υπερτροφές του δέρματος και «ζεσταίνει» τον τόνο της επιδερμίδας σου.

 

Μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, συμπεριέλαβε μία ομάδα φοιτητών που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βήτα-καροτίνη για αρκετούς μήνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρξε αλλαγή στο χρωματισμό του δέρματος. Εννοείται όμως ότι πρέπει να τρώμε τις ακόλουθες τροφές με μέτρο και να μην το παρακάνουμε.

Καρότα

Το δροσερό λαχανικό που μπαίνει σε όλες τις κλασικές συνταγές αλλά τρώγεται και σκέτο σαν σνακ. Όταν τα καταναλώνεις με μέτρο, το δέρμα αποκτά ένα φυσικό και υγιές μαύρισμα. Και αποτελεί την πρώτη επιλογή στις υγιεινές τροφές που μας βοηθούν να πάρουμε χρώμα.

Διάβασε κι αυτό: 4 πρακτικά tips για να παραμείνεις ενυδατωμένη όλο το καλοκαίρι

Ελαιόλαδο

Αν και δεν περιέχει καροτενοειδή, αυτό που καταφέρνει είναι να δίνει ένα boost ενυδάτωσης για πιο υγιή και λαμπερή εμφάνιση.

Σπανάκι και kale

Τα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά πρέπει να ενταχθούν στη διατροφή σου για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών είναι είναι ότι είναι το μυστικό για λαμπερό και πιο σκούρο δέρμα.

Ντομάτες, γλυκοπατάτες, πεπόνι και βερίκοκα

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή (σαν τα καρότα) και συμβάλουν στο φυσικό σου μαύρισμα, εκτός από όλα τα άλλα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σου.

Η συμβουλή της ειδικού: Σε γενικές γραμμές, είναι σοφό να τρώμε υγιεινές μερίδες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση, πρωτίστως για την υγεία μας. Τα αντιοξειδωτικά αυτών των τροφών προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα και επιβραδύνουν το γήρας.