ΣΧΕΣΕΙΣ
SPONSORED

Οι συμβουλές της Jill Douka για να περάσουμε υπέροχα τις γιορτές και να μάθουμε να συνδεόμαστε

Οι φετινές γιορτές αποτελούν πραγματική πρόκληση και καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα κάνουμε πάρτι με φίλους και όλη την οικογένεια, δεν θα βγούμε έξω να διασκεδάσουμε και φυσικά δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε.

Μπορούμε όμως να περάσουμε όμορφα και να δούμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Διότι η ευτυχία είναι μία κατάσταση που ξεκινά από μέσα μας και όχι από τις εξωτερικές συνθήκες, όπως μάς είπε η life coach Jill Douka.

Λίγο πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκα για τσάι και κουβέντα με μία γυναίκα που γνώριζα μόνο μέσα από τη γραφή της. Η Jill είναι συγγραφέας 3 best seller βιβλίων και αρθρογραφεί εδώ στο Ladylike για όλα τα θέματα που αφορούν την ψυχολογία μας. Δώσαμε λοιπόν ραντεβού, γεμίσαμε τις κούπες μας με τσάι Lipton και είπαμε πολλά και ενδιαφέροντα.

Το project #Unlonely του Lipton για τη μοναξιά

Νέα έρευνα του Lipton σε ανθρώπους άνω των 18 ετών, από 9 χώρες, διαπίστωσε ότι το 40% των ανθρώπων αισθάνεται «αποσυνδεδεμένο». Η εν λόγω παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι η μοναξιά είναι «καλπάζουσα επιδημία» και ότι η έλλειψη κοινωνικών συνδέσεων έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συναισθηματική υγεία και στο προσδόκιμο ζωής. Τα ποσοστά μοναξιάς έχουν διπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1980 και φαίνεται ότι η γενιά Gen Z και οι millennials είναι οι ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρυμμένη μοναξιά ακόμα κι αν περιβάλλονται από πολλούς ανθρώπους. Τα δύο βασικά αίτια που εμποδίζουν τους ανθρώπους να δημιουργούν ποιοτικές διασυνδέσεις μεταξύ τους είναι ο κοινωνικός φόβος αλλά και η έλλειψη χρόνου λόγω της πολυάσχολης σύγχρονης ζωής. Ενώ όμως οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τον συναισθηματικό πόνο που προκαλεί η χρόνια μοναξιά, δεν γνωρίζουν πόσο βλαβερή μπορεί να είναι και για τη σωματική υγεία.

Από το 1890, το Lipton συμβάλει στη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων και πραγματικής επικοινωνίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να είναι «παρόντες» στη στιγμή ενώ απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι τσάι. Με την ουσιαστική και γνήσια επικοινωνία στο επίκεντρο, το Lipton «τρέχει» την πρωτοβουλία #ProjectUnLonely φέρνοντας στο προσκήνιο το παγκόσμιο ζήτημα της κρυμμένης μοναξιάς και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να δημιουργούν ποιοτικές διασυνδέσεις κάθε μέρα.  Αν θέλεις κι εσύ να ανακαλύψεις περισσότερα για το ζήτημα της μοναξιάς αλλά να βρεις τρόπους να την αντιμετωπίσεις μπες στο www.gogreen.gr/15minutes

Πώς θα περάσουμε όμορφα αυτές τις γιορτές

Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες αυτών των γιορτών, η life coach μάς εξηγεί ότι μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και να μην σταθούμε στα εμπόδια. Το βασικό βήμα για να το πετύχουμε αυτό είναι η ευγνωμοσύνη. Να νιώθουμε χαρά με αυτά που έχουμε και που δεν είναι δεδομένα. Να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε υγιείς, έχουμε ανθρώπους να αγαπάμε και όλα τα άλλα που έχουμε αποκτήσει. Τα social media και το Ίντερνετ μάς επιτρέπει να συνδεθούμε, έστω και αν είναι από απόσταση. Ας το αξιοποιήσουμε τώρα που είναι απαραίτητο.

Η μοναξιά και το διάλειμμα από την πολυάσχολη ζωή

Ρώτησα την Jill για το αν υπάρχουν θετικές όψεις στη μοναξιά. Για το αν μπορούμε να μάθουμε κάτι για τον εαυτό μας μέσα από αυτές τις στιγμές. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η μοναξιά είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε περιόδους ανάμεσα σε σχέσεις. Μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας και αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που μάς αρέσει, τι μάς λείπει και πώς θα αγαπήσουμε κυρίως εμάς. Οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν συμβάλουν σίγουρα στο να δώσουμε βάση στις ανθρώπινες σχέσεις. Εκεί έρχεται η στιγμή που επιλέγουμε τι χρειαζόμαστε περισσότερο.

Δες στο βίντεο όλα όσα είπαμε στο χριστουγεννιάτικο μας event και ζήσε την κάθε στιγμή αυθεντικά, με μια κούπα Lipton.