ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για να κάνεις χυμό

Είναι σωστό να ρίξεις το σέλερι και την μπανάνα μέσα στο μπλέντερ για να τα πιεις στο ποτήρι; Τι γίνεται με το μήλο και το τζίντζερ; Ποια είναι επιτέλους η αλήθεια;

Ιδανικό: Σέλινο

Βάλτε μερικά κοτσάνια – ολόκληρα –
μέσα στον αποχυμωτή για μία πιο έντονη γεύση και για εξισορρόπηση της πίκρας των πράσινων φυλλωδών λαχανικών.

Ιδανικό: Τζίντζερ

Το φρέσκο ​​τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία
(αντιοξειδωτικά και  αντιφλεγμονώδη). Και με την προσθήκη περίπου 2,5 εκατοστών
θα δώσεις στο χυμό σου μία πικάντικη εσάνς.

Ιδανικές: Στρογγυλές Πιπεριές

Πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, οι κόκκινες,
πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές προσθέτουν έναν υπαινιγμό γλυκύτητας και έτσι δεν χρειάζεται να βάλεις ζάχαρη.


Η Χειρότερη Επιλογή:
Μήλα

Καλύτερα να τα φας παρά να τα βάλεις στο χυμό σου, μιας και έτσι δεν θα εξοντώσεις τις φυτικές τους ίνες. Ωστόσο, να πούμε πως τα μήλα μαλακώνουν την πικρή γεύση – απλά να τα βάλεις με φειδώ.

Η Χειρότερη Επιλογή:
Μπανάνες

Αυτό το φρούτο – μαζί με μάνγκο και παπάγια – δεν γίνεται σωστός χυμός. Καλύτερα να τις κρατήσεις για τα smoothies σου.

Η Χειρότερη Επιλογή:
Μούρα

Μπορεί να έχουν ένα φορτίο ολόκληρο με καλά συστατικά, αλλά τα βατόμουρα δεν φημίζονται για την θρεπτική τους πυκνότητα. Με απλά λόγια δεν αξίζει να τα κάνεις χυμό.