ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι που πρέπει να έχει μια γυναίκα στη ζωή της

Ίσως δεν το έχεις παρατηρήσεις αλλά συνήθως δεν χρειαζόμαστε μόνο δύο ή τρεις τύπους ανθρώπων στην ζωή μας. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον εννέα για να νιώσουμε πλήρεις. Από τον gay κολλητό και τη φίλη που θα ακούει στωικά τους προβληματισμούς σου μέχρι τον φίλο που ζει μια ζωή στα άκρα και τον άνθρωπο της ζωής σου.

H “ψυχολόγος”

Υπάρχει η ρήση που λέει “Όταν δεν έχεις καλούς φίλους, πηγαίνεις σε ψυχολόγο”. Εν μέρει έχει κάποιο δίκιο. Μια φίλη που προσέχει όλα όσα της λες και ακούει τους προβληματισμούς σου μπορεί να σε βοηθήσει να δεις με “άλλα μάτια” τα όσα σου συμβαίνουν. Αρχικά της λες ό,τι σε απασχολεί, αποφορτίζεσαι από το θυμό και τη στεναχώρια και μετά σκέφτεσαι πιο καθαρά. Οι συμβουλές της, ίσως βοηθήσουν αφού πρόκειται για ένα άνθρωπο που είναι έξω από την κατάσταση που σε απασχολεί και μπορεί να τη δει πιο συνολικά.

Η Miss Ώθηση

Έχεις κατάθλιψη; Εκείνη θα σου παρουσιάσει την αστεία πλευρά των πραγμάτων και θα σε σηκώσει από τον καναπέ για να βγείτε. Αν είσαι σε χειρότερη κατάσταση θα διαλέξει το ρούχο που θα σε κάνει πιο sexy, θα σε μακιγιάρει και θα σου πει πόσο όμορφη είσαι. Θα βγείτε έξω και σταδιακά ένα χαμόγελο θα αρχίσει να σχηματίζεται στο πρόσωπό σου. Όταν επιστρέψεις σπίτι θα νιώθεις καλύτερα και πιο δυνατή.

Ο gay κολλητός

Θα ακούσει ΟΛΑ σου τα προβλήματα, θα σου πει ξεκάθαρα την άποψή του και αν έχεις εσύ άδικο δε θα διστάσει να στο πει κατά πρόσωπο. Αν πάτε για ψώνια και δεν σου πάει ένα ρούχο θα είναι ειλικρινής. Μαζί του μπορείς να βγαίνεις συχνά χωρίς να σου παραπονιέται ότι είναι στις “δύσκολες μέρες” και νιώθει κουρασμένος. Θα σου δώσει μια άλλη οπτική στη ζωή, τελείως διαφορετική από ότι βλέπει μια γυναίκα και είναι αρκετά ρεαλιστικός.

 

Ο rockstar

Καλή η ηρεμία και η γαλήνη αλλά όταν βγαίνεις με έναν φίλο σου που κάνει τη ζωή ενός rockstar ανεβαίνει η αδρεναλίνη σου. Θα σου πει ιστορίες που δε θα πιστεύεις στα αυτιά σου, κάθε έξοδος μαζί του έχει πολύ ενδιαφέρον και η εμπειρία του στη ζωή τον έχει μετατρέψει στον καλύτερο σύμβουλο. Ζεις το excitement που ζητάς σε λογική δόση και με έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι.

Η μέντορας

Συνήθως είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερή σου και μπορεί να μην είστε κολλητές αλλά σε εμπνέει. Σε κάνει να πας ένα βήμα μπροστά στη ζωή σου, να πάρεις ρίσκα και σου δημιουργεί την επιθυμία να της μοιάσεις. Αλλά όχι να την αντιγράψεις. Δε σου δίνει συμβουλές αλλά εμπειρίες ζωής και όταν τις εφαρμόζεις τότε διαπιστώνεις πόσο δίκιο είχε.

Εκείνη που φροντίζει

Μπορεί να είναι η babysitter ή η γυναίκα που προσέχει τους γονείς σου. Αυτός ο άνθρωπος σε συναντά σε μια “δύσκολη” περίοδο της ζωής σου και η βοήθειά του είναι πολύτιμη. Αυτή η “σχέση” σε βοηθά να εμπιστευτείς τους άλλους ανθρώπους πέρα από τα στενά συγγενικά σου πρόσωπα.

 

Το “κόλλημα”

Μπορεί να έχεις σχέση και ένας άνδρας από το περιβάλλον σου να είναι το “κόλλημα” σου αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Να είσαι έξω με τις φίλες σου, εκείνος να σε χαιρετάει και εσύ να νιώθεις μια έξαψη μέσα σου. Νιώθεις πιο όμορφα, εξιτάρει τη φαντασία σου και νιώθεις μια ασφάλεια αφού ξέρεις ότι δε θα συμβεί κάτι παραπάνω μεταξύ σας.

Ο άνδρας της ζωής σου

Ναι, ο άνδρας τον οποίο θα ερωτευτείς και θα σου βγάλει την επιθυμία να περάσεις όλο το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του. Που δε σε νοιάζει αν τον δεις με τις πυτζάμες να βλέπει τηλεόραση, αρκεί να είσαι στην αγκαλιά του. Που θα σε κάνει να σκεφτείς να αποκτήσεις μαζί του παιδιά. Που σε αγαπά κατανοώντας τις αρνητικές σου πλευρές. Με λίγα λόγια ο άνδρας της ζωής σου.

Η σχολική φίλη

Αν έχεις μια τέτοια φίλη είσαι πολύ τυχερή. Να το θυμάσαι. Γνωριστήκατε όταν ήσασταν παιδιά και τσακωνόσασταν για τις κούκλες σας. Η μια θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια για την άλλη και στα σχολικά άλμπουμ είστε μαζί. Δε χρειάστηκε προσπάθεια για γίνετε φίλες αλλά “δέσατε” και πλέον είστε “αδελφές”. Μια από τις φιλίες που μπορούν να κρατήσουν για πολλά χρόνια ακόμη.