ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Οι 9 ενδείξεις στο πρώτο ραντεβού που σου λένε ότι δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερο

Εντάξει, για να μην υπερβάλλουμε, δε χρειάζεται να σηκωθείς και να φύγεις ενώ εκτυλίσσεται το πρώτο ραντεβού. Αν μη τι άλλο, είναι αγένεια. Και πολλές φορές ττο πρώτο ραντεβού δεν είναι 100% ενδεικτικό για το ποιος κάθεται πραγματικά απέναντί σου. Αλλά κάποια πράγματα είναι- ή θα έπρεπε να είναι- red flags σε μία πρώτη γνωριμία και μη γελιέσαι. Οι άνθρωποι δείχνουν από την αρχή αυτό που είναι, έστω και άθελά τους. Κάποια θα σου φανούν αστεία, αλλά συνήθως αποτελούν το πρώτο βήμα για την παράνοια στη σχέση. Το νου σου.

Παραγγέλνει για λογαριασμό σου

 

Όπα, για μισό λεπτό. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνετε, θεωρητικά δεν ξέρει τις προτιμήσεις σου και ακόμα και αν έχετε πει πολλά μέσω social media από πριν, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να παίρνει την πρωτοβουλία και να γίνεται ελεγκτικός ως προς το τι θα φας ή θα πιεις. Ούτε ο μπαμπάς σου τέτοια κατάσταση!

Κριτικάρει τα πάντα

 

Τα πάντα όμως. Από το πόσο κακός ακούγεται ο πρώην σου, μέχρι το πώς φέρεται ο σερβιτόρος και έχει άποψη για το φαγητό, λες και είναι σεφ σε εστιατόρια με 2 Michelin. Το πιθανότερο είναι ότι θα σου πει την άποψή του για το ρούχο που φοράς ή για το πόσο έντονο είναι το κραγιόν σου.

Δες κι αυτό: 5 σημάδια πως δεν είναι ο ένας και μοναδικός. Το διάβασες το “δεν”

Αργεί χωρίς σοβαρή δικαιολογία

 

Εντάξει, άνθρωποι είμαστε, και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ίσως να είχε κίνηση λόγω ατυχήματος, ίσως να μπήκε ένα ρακούν στο σπίτι του. Αν νιώθεις ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος που άργησε, σκέψου για το τι είναι ικανός να κάνει στα επόμενα. Να μην έρθει επειδή έπαιζε ηλεκτρονικά με τα παιδιά και ξεχάστηκε ρε παιδί μου.

Μ’ένα παράπονο

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου έχει τύχει αυτό το πρώτο ραντεβού που είναι μία ατέρμονη κλάψα για το πόσο άδικη είναι η κοινωνία, πόσο στραβά πάνε όλα στη ζωή του και και γιατί όλοι (κυρίως όμως όλες) του φέρονται τόσο άκαρδα. Θα φύγεις με ταξί από το ραντεβού γιατί δε θα έχεις κουράγιο να περπατήσεις.

Δε βγαίνει από το κινητό του

 

Ας δεχτώ ότι οι νεότερες γενιές κατασκηνώνουν μέσα στο κινητό τους και τρέχουν σαν λιμασμένοι όταν ακούνε το μπιπ οποιασδήποτε ειδοποίησης. Οι στοιχειώδεις τρόποι ευγένειας όμως λένε ότι δεν κάνουμε το ίδιο όταν είμαστε σε ένα ραντεβού, και ειδικά όταν είμαστε στη διαδικασία του να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο. Αν καταλάβεις ότι βγάζει selfie εκείνη την ώρα, σου δίνουμε την άδεια να τρέξεις.

Διάβασε κι αυτό: Σταμάτα να τον λες “μωρό μου” και βάλε το ζωικό βασίλειο στη σχέση σας

Σε λέει «μωρό μου» ή κάτι παρόμοιο

 

Όση οικειότητα και αν έχετε αποκτήσει μέσα σε λίγη ώρα, είναι κάπως creepy να σου απευθύνει το λόγο με χαριτωμένα υποκοριστικά που λένε μόνο άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση (ή γνωρίζονται κάποιο καιρό τέλος πάντων). Αν το κάνει τόσο γρήγορα και αφιλτράριστα, το κάνει με όλες και μάλλον έχει κι άλλο ραντεβού μετά από εσένα.

Μιλάει μόνο για τον εαυτό του

 

Κλασική περίπτωση βλάβης. Αντί να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να αντιληφθεί ότι ενδιαφερόμαστε για το συνομιλητή μας, ακόμα και αν δεν προχωρήσει το πράγμα, λατρεύει να σου λέει πόσο φοβερός είναι, ποια είναι τα επιτεύγματά του από την πρώτη δημοτικού και φυσικά κάνει προσωπικές όλες τις δικές σου ιστορίες. Καθόλου βαρετό και αντιερωτικό.

Διάβασε κι αυτό: Όσα μαρτυρούν ότι η σχέση σας δεν “λειτουργεί” και χάνεις τον καιρό σου

Υποπτεύεσαι ότι δεν κάνει συχνά μπάνιο

 

Αυτό θα έπρεπε να είναι πρώτο σε αυτήν τη λίστα. Βγαίνεις με έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι είναι ραντεβού και καταφτάνει με άλουστα μαλλιά, περίεργη μυρωδιά. βρώμικα ρούχα και αφρόντιστα δόντια, δε χρειάζεται καν να πω άλλα. Δως του ένα σημείωμα με προτεινόμενα αφρόλουτρα και αποχώρησε αξιοπρεπώς.

Υπερβολικός ρομαντισμός

 

Ας μην παρεξηγηθώ, δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από ένα αγόρι που αγαπά το ρομάντζο και δεν το παίζει macho. Όταν όμως κάνεις ερωτική εξομολόγηση από το πρώτο ραντεβού, δείχνεις την απελπισία που έχεις επειδή είσαι single. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτή η γνωριμία θα καταλήξει σε σοβαρή δέσμευση, χρειάζεται λίγος χρόνος. Διαφορετικά, είναι μία αμήχανη κατάσταση που σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν ο κόσμος είναι με τα καλά του.