ΕΡΩΤΑΣ

Οι 7 κανόνες του καλοκαιρινού φλερτ (για να είναι ερωτικό και υγιές)

Εντάξει, η πραγματική ζωή δε μοιάζει με τις ρομαντικές ταινίες, όπου οι καλοκαιρινοί έρωτες καταλήγουν σε μεγάλες σχέσεις ή σε δημιουργία οικογένειας. Συνήθως πηγαίνεις στην Ίο για λίγες μέρες, γνωρίζεις τον barman ή το παιδί από τη διπλανή παρέα, γαμπρίζετε λίγο και καταλήγετε να περάσετε ένα καλοκαίρι με πάθος, λίγη ένταση, διαφωνίες και ο Σεπτέμβρης σας βρίσκει χώρια. Υπάρχει όμως τρόπος να περάσεις μια χαρά, να βάλεις κανόνες, να μη βάλεις παρωπίδες και να απολαύσεις το φλερτ, ανεξαρτήτως κατάληξης.

 

Μάθε τον εαυτό σου

Προτού ξεκινήσεις κάτι, είναι πολύ σημαντικό να ρωτήσεις τον εαυτό σου σε τι φάση είσαι, τι είναι αυτό που αποζητάς από ένα καλοκαιρινό φλερτ και αν μπορείς να αντέξεις κάτι που, ενδεχομένως, δε σου ταιριάζει. Κάτι άλλο που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το γιατί θες να ζήσεις έναν καλοκαιρινό έρωτα. Αν είναι από βαρεμάρα, μήπως να πας κάπου διακοπές και να κάνεις δραστηριότητες που σου αρέσουν; Όταν πάμε να καλύψουμε ένα κενό, μπαίνουμε σε επικίνδυνο έδαφος.

Θέσε τους κανόνες

Μην περιμένεις από τον άλλο να αποφασίσει για την πορεία της σχέσης. Αν θέλεις να ζήσεις κάτι με υγιή τρόπο, είναι σημαντικό να είσαι εξαρχής ξεκάθαρη για το ποια είσαι και τι θέλεις. Πού αλλού πρέπει να θέσεις κανόνες; Στο κομμάτι του σεξ. Μην παίζει με την υγεία σου και μην ξεχνάς την προφύλαξη καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Δες κι αυτό: Πόσο πρέπει να περιμένεις πριν τις πρώτες διακοπές με το ταίρι σου

Μη βάζεις οπωσδήποτε ημερομηνία λήξης

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζεις ένα αγόρι στα μέσα του καλοκαιριού. Υπάρχει η μικρή πιθανότητα να είναι αυτό που σου ταιριάζει απόλυτο και να πρόκειται για αμοιβαίο συναίσθημα. Οι κανόνες θέτουν τις βάσεις, αλλά τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το πώς συνεχίζεται η σχέση και τι προκύπτει μέσα από αυτήν. Μην είσαι απόλυτη και μην προδικάζεις καμία κατάσταση. Ποτέ δεν ξέρεις.

Μην ξεκινάς κάτι από εκδίκηση

Γνωστή και ως σχέση rebound, έχει ως σκοπό να σε κάνει να ξεχάσεις τη σχέση από την οποία μόλις χώρισες. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτό δε λειτουργεί σχεδόν ποτέ, γιατί κουβαλάς ακόμα τα «σημάδια» ενός έρωτα και μπορεί να καταλήξεις να μισείς τον εαυτό σου. Ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργείται σε αυτήν την κατάσταση, είναι ότι ξεκινάς ένα φλερτ με φορτωμένες προσδοκίες για το πού θα πάει και αν θα αντικαταστήσει την αμέσως προηγούμενη σχέση σου.

Μόνο το σεξ αρκεί

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και κάθε φάση της ζωής μας, μας προσφέρει και διαφορετικές εμπειρίες. Δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιείς το σεξ, ούτε να νιώθεις ότι είναι κακό να δημιουργήσεις μία σεξουαλική σχέση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα βασικά σημεία είναι δύο: να παίρνεις πάντα (μα πάντα) προφυλάξεις και να είσαι σίγουρη ότι το κάνεις επειδή το θέλεις πραγματικά και όχι για να αποδείξεις κάτι.

Διάβασε κι αυτό: Τα 10 tips για τις πρώτες (αμήχανες) φορές που κάνεις σεξ με κάποιον

Μη φορτώνεις τη σχέση με προσδοκίες

Αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Όταν ξεκινάς κάτι και έχεις ήδη πλανάρει νοερά την πορεία της σχέσης και ο άλλος άνθρωπος δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα σχέδια, καταλήγεις να θυμώνεις (κυρίως με τον ίδιο σου τον εαυτό) και να απογοητεύεσαι με κάτι που ποτέ δεν υπήρξε. Πήγαινε με τη ροή της κατάστασης και ακολούθησε το ένστικτό σου. Αυτό ξέρει καλύτερα.

Τελείωσέ το με αξιοπρέπεια

Αν το τέλος του καλοκαιριού σημάνει και το τέλος του summer fling σου, μη χάσεις κάθε αξιοπρέπεια με τσακωμούς και απειλές. Αν σε διεκδικήσει αλλά εσύ δεν ενδιαφέρεσαι, βρες μία δικαιολογία, αλλά μην πεις «είσαι πολύ καλός για εμένα». Είναι πιο έντιμο να πεις ότι δεν είσαι σε φάση για σχέση. Μην κάνεις αυτά που δε θέλεις να σου κάνουν.