ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 6 τροφές που θα σου δώσουν τροπικό μαύρισμα. Αλλά μην ξεχνάς το αντηλιακό

Unsplash

Τι είναι το καλοκαιράκι; Διακοπούλες, θάλασσα, αλμύρα, κοκτέιλ, ξάπλα και μαύρισμα. Αυτή η εποχή του χρόνου που εμείς οι ανοιχτόχρωμες βλέπουμε το πρόσωπό μας sunkissed και χαιρόμαστε.

Τώρα μπορείς να βάλεις highlighter και να το δεις στον καθρέφτη. Να βάλεις λευκό χρώμα και να μην είσαι σαν πανί. Θεωρώ φυσικά δεδομένο ότι φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ναι, κάνουμε ηλιοθεραπεία αλλά με μέτρο και προστασία. Αγαπάμε το δέρμα μας και το προστατεύουμε από παθήσεις και πρόωρο γήρας. Ναι στο μαύρισμα αλλά με ασφάλεια.

Αν όμως θέλεις να επισπεύσεις (ή να διευκολύνεις) το τροπικό σου μαύρισμα, η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου σου δίνει τον απόλυτα φυσικό τρόπο για να το πετύχεις. «Σημαντική προϋπόθεση για ένα ωραίο μαύρισμα είναι η ενεργοποίηση της μελανίνης, μέσα από τις κατάλληλες τροφές. Τα Α και Β καροτένια, όσο και οι βιταμίνες Α και Ε δίνουν στο δέρμα ανεκτικότητα και δυνατότητα ακόμα πιο έντονου μαυρίσματος», εξηγεί η κα Παπαδοπούλου.

Οι τροφές για τροπικό μαύρισμα

Ποιες είναι λοιπόν αυτές που είναι πλούσιες σε καροτένια; Ποιες σου προτείνει η ειδικός για να επιταχύνεις τη διαδικασία του μαυρίσματος; Το καρότο (εντάξει, το κατάλαβες κι από τη λέξη), τα παντζάρια, τα κεράσια και οι φράουλες. Τέλος, πες ναι στις πιπεριές όλων των χρωμάτων αλλά και στο ζουμερό σαγκουίνι. Μιλάμε λοιπόν για τροφές που σου χαρίζουν τη σωστή καλοκαιρινή όψη, αλλά κάνουν και τεράστιο καλό συνολικά στον οργανισμό. Καλή όρεξη και καλό μαύρισμα.