ΔΕΡΜΑ

Οι 5 μύθοι για την κυτταρίτιδα που πρέπει να ξεχάσεις

Ίσως να σου ακούγεται απίστευτο αλλά 90% των γυναικών εμφανίζουν κάποια στιγμή κυτταρίτιδα στο δέρμα τους, με κάποιο τρόπο.

Είναι δυσάρεστο, πράγματι, γι’ αυτό ακριβώς καλύτερα να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιες θεωρίες για την κυτταρίτιδα, που όμως είναι μύθοι και δεν θα έπρεπε να τους δίνει και τόση σημασία.

1) Μόνο οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν κυτταρίτιδα

Λάθος. Μπορεί όντως η κυτταρίτιδα σε υπέρβαρους ανθρώπους να είναι πιο εμφανής, ωστόσο οι παράγοντες που την ενισχύουν είναι η γήρανση, το DNA, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, ακόμη και η φθορά του δέρματος από τον ήλιο. Μπορεί να να συμβεί σε κάθε γυναίκα.

2) Η απώλεια βάρους θα κάνει την κυτταρίτιδα να εξαφανιστεί

Ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Η μεγάλη απώλεια βάρους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο δεν εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, αλλά την ενισχύει καθώς σε αυτή την περίπτωση το δέρμα χάνει απότομα την ελαστικότητά του.

3) Η έντονη άσκηση είναι η λύση στην κυτταρίτιδα

Ναι, η άσκηση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση, όχι όμως όταν κάνεις ελαφρύ τρέξιμο πάνω στο διάδρομο. Η κυτταρίτιδα θα εξαλειφθεί μόνο αν λιώσει και η τελευταία σόλα των παπουτσιών σου από το τρέξιμο, πράγμα δύσκολο και χρονοβόρο.

4) Οι αντικυτταριτιδικές κρέμες αποδίδουν

Να με συγχωρείς που στο χαλάω, αλλά καμία κρέμα (καλλυντική ή φαρμακευτική) δεν έχει αποδειχτεί ότι μειώνει ή εξαφανίζει ΜΟΝΙΜΑ την κυτταρίτιδα, έως τώρα.

5) Η λιποαναρρόφηση κάνει την κυτταρίτιδα ανεπαίσθητη

Όχι μόνο είναι ακριβή και επίπονη η λιποαναρρόφηση, αλλά μπορεί να κάνει και χειρότερη την κυτταρίτιδα, καθώς επεμβαίνει στην κατανομή του λίπους στο σώμα, δημιουργώντας φλοιό πορτοκαλιού εκεί που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε.

Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου, θα κερδίσεις έτσι κι αλλιώς πολλά οφέλη. Και απλώς αποδέξου ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να συμβεί ακόμα και στα πιο αλαβάστρινα δέρματα.