ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 5 ενδείξεις που σου λένε ότι μάλλον βαρέθηκες τη σχέση σου (αλλά υπάρχει σωτηρία)

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν και όλοι θα θέλαμε να διατηρήσουμε την κάψα του πρώτου καιρού, ξέρουμε ταυτόχρονα ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Τη στιγμή που αρχίζεις να νιώθεις μία ελαφριά πλήξη και ρουτίνα, δε σημαίνει ότι πρέπει και να αποχωρήσεις από τη σχέση. Είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της σχέσης που πρέπει να αποδεχτείς αλλά και ένα σημείο καμπής που σε κάνει να δεις το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την κατάσταση της βαρεμάρας. Γιατί δε σημαίνει απαραίτητα ότι έφτασε η ώρα να χωρίσεις. Ίσως απλά πρέπει να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές.

 

Δεν τον ακούς όταν μιλάει

Σου ακούγεται οικεία εικόνα; Ο σύντροφός σου σου μιλάει κι εσύ είσαι μέσα στο κινητό σου, βλέπεις τα stories στο Instagram και απλά γνέφεις. Είναι γεγονός ότι μπορεί να σου εξιστορεί κάτι που έχεις ακούσει δεκάδες φορές και βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια. Κάπου εδώ, κάτι σου λέει ότι έφτασε η ώρα να δοκιμάσετε παρέα κάτι καινούριο ή να σηκωθείς να ετοιμαστείς και να του πεις «Πάμε να δοκιμάσουμε το νέο σουσάδικο που άνοιξε στη γωνία». Τσακ μπαμ.

Δες κι αυτό: Τα 8 είδη χωρισμών

Δεν είναι πια προτεραιότητα

Κι ενώ πετάς τη σκούφια σου για after work drinks με τα παιδιά από το γραφείο και κανονίζεις διήμερα με την κολλητή σου, βαριέσαι πολύ να ασχοληθείς με το σύντροφό σου και έχεις παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αν δε θες να χάσεις τη σχέση σου, πρέπει να δώσεις λίγη από την ενέργεια που έχεις και στο αγόρι σου για να κάνετε πράγματα μαζί. Όταν υπάρχει αμοιβαία διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν.

Προτιμάς να περνάς χρόνο μόνη σου

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Εκτός του ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και τους φίλους σου, υπάρχει και μία περίπτωση να μην έχετε κοινά ενδιαφέροντα στο πώς θα περάσετε το χρόνο σας. Αν κάπου εκεί, νιώθεις ότι βαριέσαι τη σχέση σου, ίσως να χρειάζεσαι αλλαγή ενδιαφερόντων και όχι συντρόφου. Πολλές φορές κάνουμε προβολή τα δικά μας θέματα στους άλλους, γιατί αυτή είναι η εύκολη λύση.

Διάβασε κι αυτό: 5 χρήσιμες συμβουλές για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο

Νιώθεις αποσυνδεδεμένη

Αν είστε στον ίδιο χώρο και νιώθεις ότι δε συνδέεστε μεταξύ σας, αυτό είναι ένδειξη βαρεμάρας. Αν μάλιστα δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα ή δε συμβαίνει κάτι νέο στη ζωή σας, τότε είναι λογικό να φτάσεις σε αδιέξοδο. Και σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη λύση είναι η επικοινωνία. Μπορεί να εκπλαγείς με αυτά που σκέφτεται ο σύντροφός σου και να διαπιστώσεις ότι  απλώς πρέπει να φέρετε έναν αέρα ανανέωσης στη σχέση σας. Αλλά να μην ξεχνάς ότι “it takes two to tango”.

Φλερτάρεις με την ιδέα μίας άλλης σχέσης

Για την ακρίβεια, μπορεί να μην μπεις καν στον πειρασμό να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο. Σου αρκεί η δημιουργία μίας συναισθηματικής σχέσης, που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν απατάς και ότι είναι κάτι αθώο. Συνήθως όμως, είναι μία σημαντική ένδειξη ότι βαριέσαι στη σχέση σου και ότι πρέπει να αναζητήσεις τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτήν την ανάγκη. Αν δε θέλεις να χωρίσεις, σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο με τον οποίο είστε μαζί και να διεκδικήσεις κάτι καινούριο. Οι ανάγκες εξάλλου αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων.