ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 5+1 τροφές που πολεμούν την κυτταρίτιδα

Βάζεις κρέμες, κανεις μασάζ, πίνεις νερό, γυμνάζεσαι, αλλά κι όμως φίλη, δεν αρκούν μόνο αυτά για να στείλεις την κυτταρίτιδα - ναι, αυτή την γνωστή - από εκεί που ήρθε. Πρέπει και να φας. Δεν εννοούμε πάστες και μακαρονάδες. Εννοούμε τα σωστά πράγματα. Δώσε βάση, λοιπόν, ποιες είναι οι τροφές αυτές που θα γίνουν σύμμαχοί σου και έτσι θα μπορέσεις να δείξεις την έξοδο στον φλοιό πορτοκαλιού, που έχει γίνει ο εφιάλτης σου.

Καρπούζι

Δεν χρειάζεται μόνο να πίνεις νερό πρέπει και να το…τρως. Τρώγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε νερό, όπως για παράδειγμα το καρπούζι που είναι 92% νερό, βοηθάει στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος, κρατώντας τη λειτουργία των κυττάρων σε υψηλά επίπεδα και προλαμβάνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

blueberry.jpg 

Μύρτιλο

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες και βιταμίνη C, πράγμα που οδηγεί σε ένα υγιές δέρμα, αφού δημιουργείται ένας ισχυρός ιστός κολλαγόνου, χωρίς να σπάει ή να οξειδώνεται.

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια πηγή λεκιθίνης, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων.

Τομάτες

Η πάστα τομάτας περιέχει υψηλά επίπεδα λυκοπενίου. Το λυκοπένιο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, βοηθώντας στην αποτροπή της καταστροφής του κολλαγόνου.

pine.jpg 

Ανανάς

Έχει βιταμίνη C, που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Έχει βιταμίνη K, που βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Η βρομελίνη που περιέχει διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βελτιώνει την κυκλοφορία.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται στο σπανάκι, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση και την ομαλή όψη του δέρματος μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.