ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 2 λόγοι που πρέπει να βάζεις πάντα χυμό λεμόνι στα scrambled eggs

Universal Images Group via Getty Images Natasha Breen

Έφτασε η μέρα που το brunch έχει την τιμητική του και θα φάμε pancakes και αυγά σε διαφορετική εκδοχή.

Είτε βγεις με φίλους, είτε κάτσεις σπίτι και φτιάξεις τα δικά σου αυγά scrambled, υπάρχει ένα συστατικό που πρέπει να βάζεις πάντα, κι ας σου ακούγεται ελαφρώς κουλό. Μπορείς να βάλεις ό,τι σου ταιριάζει (πολλοί ανακατεύουν ακόμα και μπανάνα μέσα), αλλά το υλικό που δεν πρέπει να λείπει είναι το λεμόνι.

Οι δύο λόγοι που τα αυγά scrambled θέλουν το λεμόνι τους

Σύμφωνα με την επιστήμονα φαγητού, Makenzie Bryson Jackson, όταν ζεσταίνονται τα αυγά, η δομή της πρωτεΐνης του αρχίζει να αλλάζει, πήζει και δημιουργεί την τρισδιάστατη εκδοχή των scrambled που τόσο πολύ λαχταράμε. Το λεμόνι είναι το οξύ που δρα ως καταλύτης στις φουσκάλες που σχηματίζουν τα αυγά, οπότε λίγες σταγόνες ενώ τα ανακατεύεις, θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το λεμόνι κάνει τα αυγά scrambled σου πιο αφράτα, χάρη στο νερό στον χυμό, όπως συμβαίνει και όταν προσθέτεις λίγο γάλα όταν μαγειρεύεις. Μαγειρεύονται πιο αργά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να καταλάβεις το λεμόνι στη γεύση. Η ποσότητα εξάλλου είναι λίγη και δημιουργείται μεγαλύτερη γευστική ισορροπία, αφού βάλεις αλάτι στα αυγά. Αν το δοκιμάσεις, δεν θα μπορείς να τα ξαναφτιάξεις με άλλο τρόπο.