LIFE COACHING

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής σου

IMAXTREE

Δεν πρόκειται για μια εγωκεντρική αντίληψη του κόσμου, αλλά μια απαραίτητη βάση για να ξεδιπλώσουμε την αγάπη που έχουμε για τους άλλους γύρω μας. Πολλοί coachees μου βρίσκουν στην αρχή αδιανόητη την παραδοχή να βάλουν τον εαυτό τους πάνω από την οικογένεια ή τα παιδιά τους. Έχουν συνδέσει απόλυτα την αυτοεικόνα τους με τους άλλους και έχουν κρεμάσει πάνω τους την ευθύνη για αυτή. Χωρίς να τους ρωτήσουν, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς. Μόνο και μόνο για να αποποιηθούμε την ευθύνη για τη ζωή μας, διαλέγουμε να την μπλέξουμε με τις ζωές των άλλων. Για να έχουμε πάντα μια σταθερή δικαιολογία όταν κάτι πάει στραβά. Κι όμως, η ισορροπία δεν έχει εξωστρεφή φορά. Ξεκινά πρώτα από μέσα μας και επεκτείνεται σε αυτούς που αγαπάμε. Αν φοβόμαστε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να τον φροντίσουμε να λάμπει, να ακτινοβολεί κάθε μέρα, είναι υποκριτικό να ισχυριζόμαστε πως μπορούμε αυτό να το προσφέρουμε σε κάποιον άλλον.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller «Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα», Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Διάβασε ακόμα: Πώς θα απογειώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Περιμένουμε ανυπόμονα και διακαώς να μας αναγνωρίσουν οι άλλοι, να μας αγαπήσουν, να μας δικαιώσουν. Ετερόφωτοι και εξαρτημένοι, είμαστε οι πρώτοι που μας ακυρώνουμε, μας μισούμε, μας ρίχνουμε συνεχώς το φταίξιμο. Όταν, λοιπόν, δεν δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας, όταν θεωρούμε σπατάλη να μας αγαπήσουμε και να μας φροντίσουμε, δεν θα γίνουμε ο μαγνήτης ανθρώπων που πραγματικά θα μας αγαπήσουν και θα μας θαυμάζουν.

Ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να αγαπήσεις, λοιπόν, στη ζωή σου είναι ο εαυτός! Αν σκύψουμε με ενδιαφέρον, τρυφερότητα, κατανόηση και αγάπη πάνω του, θα μπορέσουμε να τον κατανοήσουμε βαθιά και να τον συγχωρέσουμε. Στ’ αλήθεια, είμαστε άτεγκτοι και ανυποχώρητοι, οι πιο σκληροί δικαστές του εαυτού μας! Σου προτείνω να αφιερώσεις λίγο χρόνο κάθε μέρα, για 20 μέρες, ώστε να κάνεις την παρακάτω άσκηση αυτογνωσίας. Θα ανταμειφθείς από το πόσο κοντά θα έρθεις στις πραγματικές ανάγκες και στα αληθινά σου Θέλω.

Διάβασε ακόμα: Η βασική αιτία που δεν κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου και πώς να τη διαχειριστείς

Αγόρασε (αν δεν έχεις ήδη) ένα ημερολόγιο και σε δύο στήλες, κατάγραφε εκεί καθημερινά όλα όσα σε έκαναν να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου και όσα σε πλήγωσαν/δυσαρέστησαν. Φρόντισε στις στήλες σου να καταγράφεις χωρίς κριτική, χωρίς ενοχές τις σκέψεις σου, τις θέλουμε αληθινές και αφιλτράριστες. Στο τέλος των 20 ημερών, κάνε αποτίμηση όσων έχεις γράψει. Χώρισε τις καταγεγραμμένες σκέψεις σου σε “Θέλω”, “Έχω ανἀγκη”, “Περνάω καλά” και βάλε κάθε σου καταγραφή στο αντίστοιχο πλαίσιο.

Στόχος αυτής της άσκησης είναι να δεις αποτυπωμένες στο χαρτί τις ανάγκες σου. Όταν καταγράφουμε κάτι, το εντυπώνουμε καλύτερα γιατί σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις μας. Με την ολοκλήρωση των 20 ημερών και κοιτώντας τις απαντήσεις σου, θα έχεις έρθει αυτόματα, με τον πιο απλό και τον πιο ανέξοδο τρόπο, κοντά στον πραγματικό εαυτό σου. Μην ξεχνάς πως η αγάπη και η ευτυχία μας με τους άλλους περνά απαραίτητα μέσα από την αυτογνωσία και την αποδοχή του εαυτού μας. Και αυτό το μονοπάτι παρόλο δύσκολο, είναι λυτρωτικό κάθε φορά που το διαβαίνεις!

 

Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Κάνε την εγγραφή σου για να λάβεις δωρεάν τις πρώτες 40 σελίδες του best seller Ευ Ζην Τώρα εδώ.

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο! 

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE