ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο πανέξυπνος τρόπος να διατηρηθεί το πέστο βασιλικού για μήνες (και πώς να το φτιάξεις)

Unsplash

Υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει το πέστο βασιλικού; Που να μην το λαχταρά σε μία μακαρονάδα ή έστω σε ένα καλοκαιρινό σάντουιτς;

Σε περίπτωση που θέλεις να έχεις το δικό σου σπιτικό πέστο βασιλικού και να το διατηρήσεις για αρκετές μέρες, υπάρχει πάρα πολύ απλό, αλλά πανέξυπνος τρόπος. Αλλά πρώτα, πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς είναι ο βασιλικός, κουκουνάρι, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μπορείς να βάλεις όσα βότανα θέλεις, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο λιγότερα υλικά βάλεις, τόσο πλουσιότερη η γεύση του pesto.

Το απλό trick για να διατηρήσεις το πέστο σου

Εντάξει, αν μπήκες στη διαδικασία να το φτιάξεις στο σπίτι και περίσσεψε λίγο, θα το βάλεις στο ψυγείο για 2-3 μέρες και θα καλύψεις την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Εάν όμως μιλάμε για μεγαλύτερο χρόνο ζωής, πρέπει να μπει στη ζωή σου η παγοθήκη, και ειδικά αυτή που είναι φτιαγμένη από σιλικόνη. Μοίρασε το pesto που περίσσεψε στις θήκες και καθάρισε καλά. Όταν παγώσουν εντελώς, μπορείς να τα αφαιρέσεις και να τα βάλεις σε μία σακούλα που τα διατηρεί παγωμένα, και έτσι αντέχουν έως και μήνες.

Πώς να ξεπαγώσεις το πέστο βασιλικού σου

Το καλό με αυτό το κόλπο είναι ότι μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα που θα φας, είτε μιλάμε για μακαρονάδα, είτε για μαγειρική. Μπορούν να μπουν κατευθείαν στο τηγάνι ή να τα ξεπαγώσεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ακόμα καλύτερα, βάλε τα παγάκια σε σακούλα που θα βάλεις κάτω από καυτό νερό για λίγα λεπτά. Έτσι, θα είναι πιο κρεμώδες το αποτέλεσμα. Όπως και να το ξεπαγώσεις, να θυμάσαι ότι το καλύτερο pesto φτιάχνεται τον Ιούνιο, τότε που είναι η εποχή του βασιλικού.