ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Κανόνας 34 συνοψίζει τη σεξουαλικότητα εντός κι εκτός πορνό

Pexels

Πρώτα τα βασικά: Ο Κανόνας 34 είναι ένας άγραφος νόμος, άμεσα συνδεόμενος με τον χώρο του διαδικτύου, που ορίζει ότι οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω, βρίσκει το καθρέφτισμά του στην πορνογραφία.

Στη συνέχεια τα κινηματογραφικά: Στην πρώτη της ταινία με τίτλο Rule 34 η Júlia Murat, μάς εξηγεί κάποιες από τις αρχές του Κανόνα 34». Η Simone, φοιτήτρια ποινικού δικαίου και υποστηρίκτρια των γυναικείων δικαιωμάτων την ημέρα και online σεξεργάτρια τα βράδια, έλκεται σταδιακά από τον κόσμο του BDSM. H ταινία της Murat, από τη μία καταφέρνει και μιλά για την πατριαρχία και την καταπίεση των γυναικών και από την άλλη, για τη σεξουαλικότητα και την ανυπότακτη αναζήτηση της ηδονής.

Σύμφωνα δε με το Urban Dictionary, ο κανόνας 34 είναι ένας «γενικά αποδεκτός κανόνας του Διαδικτύου που δηλώνει ότι υπάρχει πορνογραφία ή σεξουαλικά σχετικό υλικό για οποιοδήποτε πιθανό θέμα».

Συναρπαστικά πράγματα που ο κανόνας 34 εξηγεί για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, ο κανόνας 34 λέει ότι οι ανθρώπινες σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι απεριόριστες. Ουσιαστικά τα πάντα μπορεί να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση. Υπενθυμίζει ότι οποιεσδήποτε ιδέες έχουμε γύρω από το τι είναι «φυσιολογικό σεξ» αφορούν εμάς τους ίδιους και όχι το σεξ καθαυτό.

Ο κανόνας 34 μάς υπενθυμίζει τι ακριβώς είναι η πορνογραφία: μια βιβλιοθήκη ανθρώπινου ερωτισμού

Η πορνογραφία είναι μια γιορτή του πώς οι άνθρωποι μπορούν να επεκτείνουν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις πέρα από οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Φυσικά τα στοιχεία της συναίνεσης και της αυτοδιάθεσης σώματος ενηλίκων συνεχίζουν να είναι βασικές αρχές και σε αυτή την αναζήτηση.

Ο κανόνας 34 μάς υπενθυμίζει επίσης την άλλη όψη του νομίσματος: κανείς από εμάς δεν μπορεί να φανταστεί ολόκληρο το φάσμα του ανθρώπινου ερωτισμού.

Είναι κάπως σαν ένας foodie να ταξιδεύει σε μια μακρινή χώρα και ν΄ανακαλύπτει ότι εκεί τρώνε κάτι που δεν θεώρησε ποτέ φαγητό. Ας πούμε, τηγανητά σκουλήκια. Το θέμα δεν είναι ότι ο foodie θέλει να φάει τηγανητά σκουλήκια. Mάλλον, είναι η ιδέα ότι υπάρχει «φαγητό» που ποτέ δεν θεώρησε φαγητό. Και αν αυτό ισχύει για τα τηγανητά σκουλήκια, για πόσες άλλες «τροφές» μπορεί επίσης να ισχύει;

Ο κανόνας 34 σε βοηθά να το κατανοήσεις καλύτερα το πορνό που βλέπεις

Και αυτό ισχύει για τη σεξουαλικότητά σου γενικά. Ο τρόπος σου δεν είναι σώνει και καλά ο «σωστός» τρόπος, είναι απλώς ο δικός σου τρόπος. Μια υγιής σεξουαλική σχέση, περιλαμβάνει άτομα των οποίων οι αντίστοιχοι τρόποι συνδυάζονται συναινετικά.

Ο κανόνας 34 υπενθυμίζει ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί

Συχνά πολιτισμικές, θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις επιχειρούν να αποδώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γύρω από το τι συνιστά «φυσιολογική» σεξουαλικότητα. Για την ακρίβεια προσπαθούν να σβήσουν σχεδόν κάθε είδος σεξουαλικότητας εκτός από την εκδοχή που εγκρίνουν. Όπως λέει ο βιολόγος Mickey Diamond, «Η φύση αγαπά την ποικιλία. Δυστυχώς, η κοινωνία τη μισεί».