ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νιώθεις λίγη για να τολμήσεις τα όνειρά σου;

Unsplash

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά συναρπαστικά νέα. Η νέα μου πιστοποίηση ως MCC life coach είναι γεγονός. Αλλά μέχρι να συμβεί, η πίστη μου στις δυνατότητές μου δοκιμάστηκε πολλές φορές. Παρόλη την εκπαίδευσή μου, μου πήρε καιρό να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν αρκετή για να υποβάλω την αίτηση πιστοποίησής μου ως MCC. Το Εγώ, βλέπετε, χρησιμοποιεί κόλπα για να αναβάλλει ή να ακυρώνει την αυτοανάπτυξή μας και αρκετές φορές οι φόβοι μας υπονομεύουν την ανάγκη και την επιθυμία μας να επεκταθούμε.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC. Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, ομιλήτρια διεθνούς φήμης.

Το να γίνω MCC ήταν το μεγαλύτερο όνειρό μου από τότε που άρχισα να σπουδάζω για να γίνω επαγγελματίας life coach, πριν από 12 χρόνια. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι είχα όλες τις προϋποθέσεις για να υποβάλω αίτηση για την πιστοποίηση, το Εγώ μου άρχισε να χτυπάει συναγερμό, προσπαθώντας να με γεμίσει με χιλιάδες ανασφάλειες.

Ο φόβος με κρατούσε πίσω

Η μέντοράς μου, όμως, με καθοδήγησε με σύνεση να ακολουθήσω μια δομημένη προσέγγιση και να συνειδητοποιήσω ότι ήταν μόνο ο φόβος που με κρατούσε πίσω.

Η “έλλειψη των προαπαιτούμενων ωρών” και η “έλλειψη προσωπικού χρόνου” για να καταγράψω όλες τις ώρες προπόνησης που είχα τα τελευταία έξι χρόνια ήταν απλώς δικαιολογίες και προφάσεις. Απλά για να μην το τολμήσω.

Κάθε φορά που κάτι μεγάλο έρχεται στο δρόμο μας, ακόμα και αν είμαστε ενθουσιασμένοι, προσπαθούμε να το αναβάλλουμε επειδή φοβόμαστε ότι δεν θα είναι όπως έχουμε φανταστεί ή δεν θα ανταποκριθούμε στα πρότυπά του. Αλλά για να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τη δουλειά και τη δράση.

Όπως σχεδόν τα πάντα στη ζωή, τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν το θέλετε και δεν το προσπαθήσετε με την ψυχή σας. Η φωνή του Εγώ μας θα μας λέει πάντα ότι δεν είμαστε αρκετοί.

Ο μόνος τρόπος για να το μάθουμε είναι να δοκιμάσουμε!
Είναι η σειρά σας να σκεφτείτε πού κρατάτε τον εαυτό σας πίσω; Πού αφήνετε τον φόβο; Πού δημιουργείτε δικαιολογίες μόνο και μόνο για να αισθανθείτε ασφαλείς και εντός της ζώνης άνεσής σας;

 

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.