ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα σεζόν, νέα αρχή: Αντιμετώπισε την ευαισθησία δοντιών και αναβάθμισε τη στοματική σου υγεία

PEXELS

Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί και οι ανέμελες στιγμές σε νησιά και παραλίες.Οι περισσότεροι έχουμε πια επιστρέψει στη βάση μας και στην καθημερινή μας ρουτίνα. Ισχύει όμως το ίδιο και για την καθημερινή υγεία των δοντιών;

Η Sensodyne Repair & Protect σε καλεί να αναβαθμίσεις τη στοματική σου υγεία και να αντιμετωπίσεις την ευαισθησία δοντιών και ούλων με βούρτσισμα 2 φορές την ημέρα. Η Νέα της σύνθεση με τεχνολογία NovaMin, βοηθά στην προστασία από την υπερευαισθησία της οδοντίνης αναστρέφοντας τα σημάδια της οδοντικής ευαισθησίας, αναδομώντας και ενισχύοντας το φυσικό σμάλτο των δοντιών.

UNSPLASH

Πως θα αναγνωρίσεις τα σημάδια της ευαισθησίας δοντιών

Tα ευαίσθητα δόντια αποτελούν ένα σύνηθες οδοντιατρικό ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως. Η δυσάρεστη αίσθηση κατά την κατανάλωση κρύων ή ζεστών ροφημάτων και τροφών, ακόμη και η αίσθηση πόνου κατά το έντονο βούρτσισμα, μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία και αίσθημα πόνου. Τα άτομα με ευαισθησία σε δόντια για να αποφύγουν τη δυσάρεστη αυτή αίσθηση αποκόπτονται από απλές καθημερινές συνήθειες και κοινωνικές συναναστροφές. Για πιο άμεση αναγνώριση των συμπτωμάτων, κάνε σήμερα ένα τεστ ευαισθησίας, πατώντας ΕΔΩ.

PEXELS

Ποιές ειναι οι πιο κοινές αιτίες ευαισθησίας των δοντιών

Φθορά του Σμάλτου: To σμάλτο είναι η σκληρή εξωτερική στρώση των δοντιών. Η φθορά του, είτε λόγω λανθασμένων συνηθειών όπως το υπερβολικό και σκληρό βούρτσισμα ή η προσθήκη όξινων τροφών στη διατροφή μας, μπορούν να δημιουργήσουν βλάβη στο σμάλτο και να οδηγήσουν μέχρι και σε έκθεση των νεύρων και τα δόντια μπορεί να επηρεαστούν.

Σφίξιμο των δοντιών: Το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου και ευαισθησία.

Ατροφία στα ούλα: Οι χαλαροί ιστοί στα ούλα επιτρέπουν την έκθεση σημαντικής επιφάνειας των δοντιών και των ριζών τους, καθιστώντας τα ευαίσθητα.

Κακές Διατροφικές Συνήθειες: Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων οξέων τροφών και ποτών μπορεί να επιδεινώσει την ευαισθησία.

Image by Freepik

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα

Χρησιμοποίησε ειδική οδοντόκρεμα: Βουρτσίζοντας 2 φορές την ημέρα με Sensodyne Repair & Protect με τεχνολογία NovaMin που βοηθά στην προστασία από την υπερευαισθησία οδοντίνης, μπορείς να αναστρέψεις τα σημάδια της οδοντικής ευαισθησίας και να ενισχύσεις το φυσικό σμάλτο των δοντιών σου.

Περιόρισε τις όξινες τροφές: Μείωσε στο ελάχιστο την κατανάλωση οξέων τροφών και ποτών όπως είναι τα ανθρακούχα.

Μην αμελείς την επίσκεψη στον οδοντίατρο: Επισκέψου τον ιατρό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για έλεγχο και καθαρισμό. Εάν ο οδοντίατρος που σε παρακολουθεί εντοπίσει σοβαρή φθορά, ενδέχεται να χρειαστείς ειδική αγωγή.

Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις την ευαισθησία των δοντιών με συνέπεια. Η καθημερινή φροντίδα με Sensodyne Repair & Protect μπορεί να μειώσει αισθητά τη δυσάρεστη αίσθηση της ευαισθησίας, να προσφέρει μακράς διάρκειας προστασία, που σε βοηθάει να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς να ανησυχείς για τον πόνο των ευαίσθητων δοντιών.

Μάθε περισσότερα εδώ