WELLNESS

Να γιατί πρέπει να κοιμάσαι με τις κότες

"Ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται". Σίγουρα κάποιος θα σου το έχει πει μια περίοδο που είχες κάνει τη νύχτα μέρα. Από ότι φαίνεται έχει ακόμα μια έρευνα που τον επιβεβαιώνει.

Τα νέα έρχονται από το Bringhamton University, το οποίο μελέτησε την ώρα που κοιμούνται 100 φοιτητές και την ψυχολογία τους – πόσο συχνά ανησυχούν και για ποιους λόγους.

Μετά τη συλλογή των απαντήσεων, ο επικεφαλής ψυχολόγος της έρευνας, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν συνήθεια να κοιμούνται νωρίς, ήταν λιγότερο ανήσυχοι την επόμενη μέρα. Αντίθετα, όσοι το ξενυχτούσαν, είχαν μεγαλύτερη τάση να έχουν  “διαρκείς, αρνητικές σκέψεις”.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η περιοχή του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την προσοχή είναι αρκετά ευαίσθητη στην έλλειψη ύπνου. Εναλλακτικά, υποθέτουν ότι μπορεί αυτοί που ήδη είναι ανήσυχοι έχουν την τάση να κοιμούνται πιο αργά, επειδή δε μπορούν να ηρεμήσουν και να πέσουν νωρίς στο κρεβάτι από τις σκέψεις.

Ξέρουμε το δείγμα δεν είναι μεγάλο, η τηλεόραση έχει ωραία πράγματα μετά τις 12 το βράδυ, αλλά απ’ ότι φαίνεται αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια να πέφτεις στο κρεβάτι νωρίς. Κι όταν λέμε νωρίς, εννοούμε κατά τις 10 το βράδυ. Ακούγεται πολύ βάρβαρο αλλά τι να κάνουμε, με την ψυχολογία δεν παίζουμε!

Διάβασε ακόμα στο Ladylike:

5 συμβουλές για να νικήσεις τη θλίψη

50 μικροπράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη