ΝΤΟΥΣ

Να γιατί δεν πρέπει να πλένεσαι τόσο συχνά, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα ανάρτηση στο IFL Science, δίνει ένα σημαντικό άλλοθι σε όλους όσοι δεν πλένονται και τόσο συχνά, ή τους παίρνει καμιά φορά ο ύπνος και δεν προλαβαίνουν εκείνο το πρωινό ντους πριν τη δουλειά.    

Απ’ ό,τι φαίνεται πλενόμαστε υπερβολικά συχνά, αφού σύμφωνα με τον Rafi Letzter που υπογράφει και τη μελέτη, το τόσο συχνό μπάνιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα σου και να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σώμα σου.

Το βασικό επιχείρημα της έρευνάς του, είναι το ανθρώπινο μικροβιοκτόνο, ουσιαστικά δηλαδή μια συστάδα μικροβίων η οποία ζει στο ανθρώπινο σώμα και ουσιαστικά το βοηθούν να συνεχίζει να λειτουργεί. Το ντους και η απολέπιση απομακρύνουν αυτά τα χρήσιμα μικρόβια, καθώς και μερικά πολύ απαραίτητα έλαια, από το δέρμα, συμβάλλοντας έτσι στην εμφάνιση διάφορων δερματικών παθήσεων.

Νομίζω πως όσα επιχειρήματα κι αν βρουν, όσα πειράματα κι επιστημονικές μελέτες κι αν κάνουν την εμφάνισή τους, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση του να μυρίζεις σαπούνι και υπέροχες κρέμες σώματος. Πάμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο κίνημα «κάθε μέρα ντους», ό,τι κι αν λένε οι ερευνητές.