ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια νέα έρευνα δικαιώνει τον Ποπάυ

Υπεράνθρωπη δύναμη και ιδιαίτερες ικανότητες χάριζε το σπανάκι στον Ποπάυ και όσοι τον έλεγαν υπερβολικό για αυτή την εμμονή του, τώρα ξεμένουν από επιχειρήματα.

Μια νέα έρευνα, που έγινε στο Rush University του Chicago, δείχνει ότι μια διατροφή που είναι γεμάτη από πράσινα λαχανικά μπορεί κάνει καλό στον εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συμπέραναν ότι η καθημερινή κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως δηλαδή το σπανάκι, το μαρούλι ή το iceberg, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλο να αποδίδει σα να ήταν 2 έως 10 χρόνια νεότερος.

Η επικεφαλής της έρευνας, τόνισε αυτές οι τροφές αποτελούν έναν πολύ απλό τρόπο να προστατευτούμε από το Aλτσχάιμερ και την άνοια.