WELLNESS

Μήπως να το ξανασκεφτείς; Τι να μην πεις ποτέ στο αγόρι σου

Αφορμή για να βάλουμε λίνο νερό στο κρασί μας και να μην πηγαίνουμε γυρεύοντας στάθηκε το άρθρο του ONEMAN ''Καλύτερα να μασάς: Αυτά που δεν λες ποτέ στην κοπέλα σου''. Πολύ καλά τα είπαν αλλά μπήκαμε για λίγο στη θέση σας και το ξανασκεφτήκαμε.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πετάξεις εξυπνάδα ή να πεις κάτι από τα τετριμμένα κάτσε σκέψου, λογικέψου που λέει και η Καίτη. Έχεις τα νεύρα σου; Σε έφερε στο αμήν για ακόμη μία φορά; Συγκρατήσου γιατί και κακιά θα φανείς και σίγουρα θα το επαναλάβει. Ενώ αν κάνεις την ανατροπή μπορεί και να το εκτιμήσει.

Πάλι μπάλα έχει;

Πάλι βρε κορίτσι μου. Δεν υπάρχει σωτηρία. Το ένα event (ποιητική αδεία) τελειώνει, το άλλο αρχίζει. Μουντιάλ, κύπελλο, ημιτελικός, τελικός, play off, Euroleague και δεν ξέρω  τι άλλο. Θα βρουν τίτλο για οτιδήποτε και θα το παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα. Μην μπεις στον κόπο να ρωτήσεις ”Πάλι μπάλα έχει” γιατί θα είναι σαν να αναρωτιέσαι αν ξημέρωσε. Άφησε τον να το απολαύσει χωρίς να τον νευριάσεις. Θα νευριάσει άλλωστε μόνος του μετά το πρώτο δεκάλεπτο, είναι νόμος.

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

1.jpg 

Αν τον ρωτάς και τον ξαναρωτάς μάλλον ποτέ. Αφού παθαίνουν κρίσεις με αυτά τα θέματα. Γάμος και παιδιά να λείπουν από τις καθημερινές σας συζητήσεις. Αν αισθανθεί την ανάγκη να γίνει πατέρας, άρα κι εσύ μάνα, θα το καταλάβεις. Κι αν δεν του έρθει η όρεξη ποτέ; Σοφά θα αναρωτηθείς αλλά αυτά τα πράγματα είναι τυχερά. Να εκβιάσεις τα συναισθήματά του; Not good.

Μ’ αγαπάς;

Το δίκιο σου βουνό αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να του συμβεί. Για να είναι μαζί σου κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και αγάπη αλλά θέλεις να το ακούς. Σου είπα το δίκιο σου βουνό αλλά καλύτερα να του βγει αυθόρμητα και όχι μετά από παραγγελία. Τα σ’ αγαπώ που τα ζητήσαμε, δεν τα θέλουμε, κρατήστε τα.

Πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας

2222.jpg 

Πρέπει αλλά δε χρειάζεται να το ξέρει. Μην προβείς σε βαρυσήμαντες ανακοινώσεις τέτοιου είδους γιατί η εγκεφαλική τους δομή δεν είναι κατασκευασμένη για να αντέξει την επεξεργασία αυτής της πληροφορίας. Μίλησέ του για όσα σε απασχολούν χωρίς να κάνεις πρόλογο. Αν ακούσει το ”πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας” είτε θα τρομάξει, είτε θα μουλαρώσει.

Η πρώην σου ήταν καλύτερη δηλαδή;

Πας γυρεύοντας αγαπητή μου. Θέλεις να ακούσεις ντε και καλά αυτό το ‘όχι’ που δεν είναι όχι αλλά συγκαλυμμένο ‘ναι’ και να εκνευριστείς και να τσακωθείς και να χαλάσεις τη διάθεση σου; Μπορεί να είναι και κατηγορηματικό το ‘όχι’ αλλά να παίζουμε με τις πιθανότητες; Η πρώην ανήκει στο παρελθόν και εσύ είσαι το παρόν του μείνε σε αυτό και ζήσε το τώρα.

Ο Γιώργος δε θα το έκανε ποτέ αυτό

Είσαι σε φάση εκνευρισμού και θέλεις να του πετάξεις θανατηφόρα ατάκα; Βρες κάτι άλλο σε παρακαλώ πολύ. Δεν είναι απαραίτητο να του πεις πως ο Γιώργος (λέμε τώρα) δε θα το έκανε ποτέ αυτό. Φλερτάρεις με την απάντηση: ”Τότε γιατί τον χώρισες;” Θα ήθελες να βρεθείς στη θέση του λήπτη της δηλητηριώδους φράσης; Θα σου άρεσε το ”Η Μαρία δε θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι;” Μπες για λίγο στα παπούτσια του.

Πάλι με τα παιδιά ήσουν;

333.jpg 

Αφού αυτοί είναι οι φίλοι του. Θα προτιμούσες να είναι με το Μαράκι; Εσύ δε βγαίνεις με τις φίλες σου; Θέλεις να σε ζαλίζει με τηλεφωνήματα, μηνύματα, chat, email και tweets; Θέλεις; Δε θέλεις. Να περνάτε και λίγο χρόνο μακριά για να λείπετε ο ένας στον άλλο.

Καλά μου τα ‘λεγε η μάνα μου

Βαριά κουβέντα ξεστόμισες. Αν το έκανε αυτός εσύ πώς θα αντιδρούσες; Μόνο αυτό θα πως και θα προχωρήσω.

Αυτοί οι φίλοι σου ανυπόφοροι

Μπορεί και αυτός να βγάζει φλίχτενες με την κοριτσοπαρέα αλλά στέκεται στο ύψος του. Αν όχι καλά θα κάνεις να το πεις αλλά αν είναι κύριος γιατί να χαλάσετε τις καρδιές σας; Είχε ζωή και πριν από εσένα γιατί να απαρνηθεί τους πάντες και τα πάντα; Αυτό δεν είναι ένδειξη αγάπης, αυτό είναι παθογένεια.

Σου αρέσει αυτή η κοπέλα;

44.jpg 

Πας γυρεύοντας Vol.2 Είσαι αποφασισμένη να εκνευριστείς νομίζω. Άφησέ τες κατά μέρους αυτές τις απορίες. Εσύ ρωτάς για να ακούσεις ”Όχι, αγάπη μου χάλια είναι, εσύ δε συγκρίνεσαι”; Λάθος, μεγάλο λάθος.