ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μανταρίνια: 4 οφέλη στην υγεία και πώς θα τα διατηρήσεις για καιρό

Unsplash

Αγαπημένα μανταρίνια που γίνονται η κλασική παρέα στο γραφείο. Είναι το φρούτο που θα σου ζητήσει κάποιος συνάδελφος και που θα κάνει όλο τον όροφο να μυρίζει. Αυτά μέχρι πέρυσι τουλάχιστον.

Τα μανταρίνια ωστόσο παραμένουν στις ζωές μας και γίνονται ένα από τα κορυφαία φρούτα του χειμώνα. Είναι γλυκά, ζουμερά, μπορείς να τα βρεις και χωρίς κουκούτσια, ενώ μπαίνουν και σε γλυκές συνταγές. Πριν πάμε να ανακαλύψουμε τα 4 μεγαλύτερα οφέλη, ας δούμε πώς θα τα διατηρήσουμε σωστά στο σπίτι.

Διατήρησε τα μανταρίνια

Μπορείς να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία εβδομάδα. Στο ψυγείο, μιλάμε για διάρκεια ζωής 6 εβδομάδων. Εξάλλου είναι πολλοί που τα προτιμούν κρύα. Ιδανικά, πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα και σε τάπερ, γιατί δεν αντέχουν πολύ σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Φάε μανταρίνια και πάρε αυτά τα οφέλη

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, άρα και το οξειδωτικό στρες. Αυτό σημαίνει ότι τα μανταρίνια δεν σε αφήνουν να γεράσεις και σε προστατεύουν από ασθένειες που σχετίζονται κυρίως με την καρδιά.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Με τόση βιταμίνη C που περιέχουν, συνέχισε να τα τρως καθημερινά. Λειτουργούν κόντρα στα επιβλαβή βακτήρια και σου χρίζουν πιο λαμπερή επιδερμίδα. Σε ορισμένε περιπτώσεις, η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C επουλώνει πιο γρήγορα τα τραύματα.

Κάνουν καλό στο έντερο

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες, κυρίως επειδή είναι οι βασικοί σύμμαχοι του πεπτικού μας. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του εντέρου διευκολύνεται, σε βοηθά να χάσεις βάρος και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Μειώνουν τον κίνδυνο για πέτρα στα νεφρά

Όσο πιο συχνά καταναλώνεις μανταρίνια, τόσο μειώνεται η πιθανότητα για πέτρα στα νεφρά. Είναι προφανές ότι οι έρευνες δεν σταματούν εδώ, αλλά υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που σου λένε να τρως μανταρίνια γιατί κάνουν θαύματα στο ανοσοποιητικό, όπως ισχύει και για τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.