ΚΑΡΚΙΝΟΣ

“Life in Balance” στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6: Όσα πρέπει να ξέρεις για να προστατευτείς από τον καρκίνο του δέρματος

Αυτή την Κυριακή, 05/05, στις 13.00 το μεσημέρι στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή ''Life in Balance'' θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για τον καρκίνο του δέρματος.

Η Δήμητρα Τσιγγενέ θα φιλοξενήσει αυτή την Κυριακή στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 την κα Θεώνη Θ. Ματούλα, δερματολόγο-αφροδισιολόγο με την οποία θα αναλύσουν παρέα το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Αφορμή αποτελεί η ανάγκη ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος, ενόψει καλοκαιριού που οι ώρες έκθεσής μας αυξάνονται ραγδαία. Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η σωστή ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος και η ανάγκη να διαδοθεί το μήνυμα ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν, εάν διαγνωστούν έγκαιρα. Κατανοείτε, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η τακτική αυτοεξέταση, η ετήσια δερματολογική εξέταση από τον ειδικό, καθώς και η χαρτογράφηση των σπίλων, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Στην κυριακάτικη εκπομπή ”Life in Balance”, λοιπόν, η κα Θεώνη Θ. Ματούλα θα λύσει όλες μας τις απορίες γύρω από τους σπίλους, τον καρκίνο του δέρματος, την ηλιοθεραπεία και τα αντηλιακά.

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος; Πότε μια ελιά είναι προβληματική και πρέπει να αφαιρείται; Ποια τα 5 βήματα της σωστής αυτοεξέτασης; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να πραγματοποιείται χαρτογράφηση; Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε νέο αντηλιακό; Τι διαφορά έχει ο SPF 30 από τον SPF 50 και ποιον πρέπει τελικά να επιλέγουμε;

Συντονίσου στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 αυτή την Κυριακή, 05/05 στις 13.00 για να ενημερωθείς για όλα και να λάβεις τα μέτρα σου ενόψει καλοκαιριού που η έκθεσή σου στον ήλιο αυξάνεται κατακόρυφα.