ΥΓΕΙΑ

Life in Balance στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα εμβόλια

Σήμερα στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή ''Life in Balance'', αναλύθηκε σε βάθος το θέμα του εμβολιασμού.

Αφορμή για να αναλυθεί το συγκεκριμένο θέμα στάθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών που λαμβάνει φέτος χώρα από τις 24 έως τις 30 Απρίλη, με πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στόχος της εβδομάδας αυτής είναι να προωθηθεί το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ασθενειών και φυσικά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Για τον λόγο αυτό, η Δήμητρα Τσιγγενέ φιλοξένησε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 τον κ. Βασίλη Παντελάρο, παιδίατρο και τον κ. Πάνο Ρουτσολιά, μαιευτήρα, χειρουργό γυναικολόγο. Και οι δύο είναι συνεργαζόμενοι γιατροί με το doctoranytime.gr

Ποιους κινδύνους διατρέχουν τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται; Ποια είναι τα υποχρεωτικά και ποια τα προαιρετικά εμβόλια; Ποια πρέπει να επαναλάβουμε και στην ενήλικη ζωή; Υπάρχει τελικά σύνδεση του τριπλού εμβολίου MMR (ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς) με την εμφάνιση αυτισμού στα παιδιά; Αυτά κι ακόμη περισσότερα απαντήθηκαν από τον κ. Παντελάρο στο πρώτο μισό της εκπομπής της Κυριακής.

Τη σκυτάλη πήρε στο δεύτερο μισό του ” Life in Balance” ο κ. Ρουτσολιάς που ανέλυσε το κεφάλαιο « Εμβόλια και Εγκυμοσύνη», καθώς επίσης έλυσε όλες τις απορίες γύρω από το HPV εμβόλιο, κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Γιατί πολλές γυναίκες παραμένουν επιφυλακτικές με αυτό; Ισχύει ότι πρέπει να το κάνουν μόνο νεαρά κορίτσια και γυναίκες έως 26 ετών; Μπορεί μια γυναίκα που έχει προσβληθεί κατά το παρελθόν από τον HPV να κάνει το εμβόλιο; Είναι αποτελεσματικό στην περίπτωσή της; Αυτά και ακόμα περισσότερα για τον εμβολιασμό, συζητήθηκαν στον “αέρα” της εκπομπής “Life in Balance” την Κυριακή, μεταξύ 13.00 και 14.00 το μεσημέρι στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88.6. Κι εσείς μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή πατώντας παρακάτω το play.

 

* Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον κ. Παντελάρο και τον κ. Ρουτσολιά, μέσω του Doctoranytime.