FITNESS
SPONSORED

Κινήσου! 5 τρόποι (και ένας λόγος) για να το κάνεις περισσότερο

Pexels

Νιώθω πως είναι πια πολύ μακριά εκείνος ο εαυτός μου που ξυπνούσε γεμάτος ενέργεια, έτοιμος να αδράξει τη μέρα. Το κορίτσι που έτρεχε για να μη στήσει τις φίλες της στο μπαρ, που έκανε δυο δρασκελιές και προλάβαινε τα κλειδιά της πριν πέσουν στο πάτωμα. Πού είναι αυτή η κοπέλα που δε χόρταινε να φοράει τα αθλητικά της και να πηγαίνει για περπάτημα με φίλους; Εκείνη που πρώτα κινούνταν και μετά ανέπνεε; Κάπως, γράφοντας αυτές τις αράδες, νιώθω πως αυτή η εκδοχή μου τελικά ίσως και να μην υπήρξε ποτέ, αλλά ίσως η μετα-πανδημιακή μου version, πρέπει να ενεργοποιηθεί κομματάκι περισσότερο.

Το αποσμητικό Rexona με τη μοναδική Τεχνολογία Motion Sense ενεργοποιείται με κάθε μου κίνηση και με προστατεύει από τον ιδρώτα και την κακοσμία έως και 48 ώρες. Βρήκα, λοιπόν έναν ικανό σύμμαχο για τη νέα μου πρόκληση: να κινούμαι περισσότερο – άλλωστε, ποτέ κανείς δεν κατέκτησε τον κόσμο με το να κάθεται στον καναπέ και να σκρολλάρει στο instagram. Επίσης, το βλέμμα του Στέφανου Τσιτσιπά που μας προτρέπει να κινηθούμε, μου δίνει έναν έξτρα λόγο.

Έχω εντάξει, λοιπόν, τελευταία στην καθημερινή μου ρουτίνα, ορισμένα κόλπα που με κάνουν να κινούμαι περισσότερο. Η ζωή στο γραφείο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, οπότε χρειάζεται να βάζεις στον εαυτό σου μερικές «παγίδες» προκειμένου να παίρνεις μια στο τόσο τα πόδια σου.

Παρκάρω μακριά

Προσπαθώ να αντισταθώ στο να παρκάρω ακριβώς έξω από το γραφείο. Το καλό είναι ότι η ακριβώς προηγούμενη πρόταση δεν προκύπτει συχνά σαν δέλεαρ, αφού το πάρκινγκ γύρω από τα γραφεία της 24Media δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ετσι, λοιπόν, περπατάω λίγο παραπάνω.

Ανεβαίνω στον 3ο με τις σκάλες

Λίγο ο κορονοϊός που έχει «βάλει φρένο» στη χρήση ανελκυστήρων, λίγο η αποχή μέχρι πρότινος από το γυμναστήριο και οι σκάλες έγιναν μονόδρομος. Δεν είναι δα και σαν να έχω πάει στην Ύδρα, αλλά τρεις ορόφους δεν τους λες και τίποτα.

Έχω μικρό μπουκαλάκι για νερό

Τι σημαίνει αυτό; Σηκώνομαι συχνότερα για να το γεμίσω ή και να επισκεφθώ την τουαλέτα. Ενυδάτωση, κίνηση και φεύγουν και οι τοξίνες. Το 3 σε 1 δεν ήταν ποτέ προτιμότερο.

Κάνω μια βόλτα όταν χτυπά το τηλέφωνό μου

Κάθε φορά που χρειάζεται να μιλήσω στο τηλέφωνο, σηκώνομαι και κάνω μια βόλτα για όση ώρα διαρκεί το τηλεφώνημά μου. Περισσότερη ιδιωτικότητα και είμαι και σε κίνηση.

Δεν επιστρέφω σπίτι, κανονίζω αμέσως μετά το γραφείο τις δραστηριότητές μου

Αν γυρίσω σπίτι, δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να σηκωθώ και να ξαναφύγω. Έτσι, προτιμώ να βάλω αμέσως μετά τη δουλειά το γυμναστήριο, ή – ακόμα καλύτερα – να πάω εκείνη τη βόλτα με τις φίλες μου στο κέντρο, χωρίς να επιστρέψω και να αλλάξω ρούχα, παπούτσια ή μακιγιάζ.

Φυσικά, μπορεί αν μας το επιτρέψουν ποτέ, να το ρίξω και στο χορό και τότε είναι που το Rexona με τη Mοtion Sense τεχνολογία του θα μου φανεί απόλυτα χρήσιμο. Μέχρι εκείνη την πολυαναμενόμενη στιγμή, περιορίζομαι στις απολύτως απαραίτητες κινήσεις που σας περιέγραψα παραπάνω. Κινήσου και δεν θα χάσεις!