ΥΓΕΙΑ

Κι όμως, το άγχος έχει και την «καλή» του πλευρά

Pexels

Όταν μιλάμε για άγχος, ειδικά το άγχος στο χώρο εργασίας, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως σε αρνητικές παρενέργειες και αιτίες. Πάρα πολλά email, ατελείωτες λίστες υποχρεώσεων και γεμάτα προγράμματα.

Κι ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολύ άγχος, ειδικά για μεγάλες χρονικές περιόδους, δεν είναι υγιές, σε κάποιο επίπεδο, το άγχος είναι απαραίτητο. Αυτό που λέμε «παραγωγικό άγχος» είναι για πολλές γυναίκες (και για εμένα), το στοιχείο εκείνο που τις κρατά σε εγρήγορση, τις βοηθά να κάνουν deliver απέναντι στην απαιτητική καθημερινότητα, αλλά και να γίνονται καλύτερες και πιο δημιουργικές, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Κι επειδή όπως πολύ καλά μπορεί να ξέρεις, τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται αν δεν «ιδρώσεις τη φανέλα», για τα πράγματα που πραγματικά θέλεις, ίσως να νιώθεις ότι δεν έχεις προσπαθήσει αρκετά.

Η «καλή» πλευρά του άγχους

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιον λόγο για τον οποίο το άγχος θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, αλλά εκεί ακριβώς είναι που κάνεις λάθος. Το άγχος που διαρκεί για μικρό, χρονικό διάστημα, μπορεί να ενισχύσει τις αποδόσεις μας και αυξάνει το αίσθημα εγρήγορσης. Επιστημονικές έρευνες άλλωστε έχουν δείξει, ότι υγιείς ποσότητες άγχους μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στη δημιουργία σχέσεων απαραίτητων για την υγεία μας. Το άγχος είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη μνήμη. Μας επιτρέπει να θυμόμαστε αναπόφευκτα λάθη, ώστε να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Το «καλό» άγχος λοιπόν, όχι μόνο ενισχύει την απόδοση, αλλά αυξάνει και τα κίνητρα. Αυτή η αίσθηση μάχης ενάντια στον χρόνο που νιώθουμε κυνηγώντας προθεσμίες στη δουλειά, στην πραγματικότητα είναι σύμμαχός μας, καθώς μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη «έκρηξη» συγκέντρωσης και προσοχής. Οι στρεσογόνες καταστάσεις στο γραφείο, μπορούν επίσης να μας προετοιμάσουν καλύτερα, για μελλοντικές εργασίες. Το «καλό» άγχος χτίζει αυτοπεποίθηση, μας βοηθά να λύνουμε προβλήματα και να ξεπερνάμε αναποδιές και εμπόδια.

Άγχος και ιδρώτας, ευχή και κατάρα

Αφού λοιπόν σού έδειξα πως λίγο άγχος στην καθημερινότητα, μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει καλύτερες σε κάθε πλευρά της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής, θα περάσω σε πιο… τεχνικά θέματα. Το άγχος συχνά συνοδεύεται από ιδρώτα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν πιεζόμαστε, οι μεγαλύτεροι ιδρωτοποιοί αδένες στο σώμα -κυρίως στις μασχάλες- αρχίζουν να παράγουν ιδρώτα. Οι αγχωτικές καταστάσεις, προκαλούν επίσης αύξηση του καρδιακού παλμού, γεγονός που κάνει την αδρεναλίνη στο σώμα μας να «χτυπάει» κόκκινο. Κάτι που με τη σειρά του, μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο.

Αν λίγο πριν από μία μεγάλη παρουσίαση στο γραφείο, ένιωσες ξαφνικά να ιδρώνεις, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Αν την ώρα ενός meeting, το κινητό σου δεν σταμάτησε να χτυπάει και τα emails έπεφταν βροχή, ξέρεις επίσης σε τι αναφέρομαι. Κι ως επαγγελματίας, το τελευταίο πράγμα που θέλεις, είναι σημάδια ιδρώτα στο tres chic σύνολό σου.

Noxzema Minerals Soft Care χωρίς άγχος

Σε roll on ή spray το γυναικείο αντιιδρωτικό αποσμητικό της σειράς Noxzema Minerals Soft Care, θα γίνει ο προσωπικός σου σύμμαχος απέναντι σε οποιαδήποτε αγχωτική κατάσταση της καθημερινότητας.

Εμπλουτισμένο με μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο, πολύτιμα ιχνοστοχεία φυσικής προέλευσης γνωστά για τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες, η σειρά Noxzema Minerals Soft Care, προσφέρει ενισχυμένη αποσμητική δράση, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της ισορροπίας της επιδερμίδας. Με 48ωρη προστασία από τον ιδρώτα και την κακοσμία και αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί, δεν θα χρειαστεί να αγχωθείς για τίποτα άλλο, εκτός από αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Ειδικά ελεγμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα, η σειρά Noxzema Minerals Soft Care, είναι δερματολογικά ελεγμένη, φιλική με την επιδερμίδα, χωρίς οινόπνευμα και με απαλό, θηλυκό άρωμα. Χάρη στην τεχνολογία Anti Marks, επίσης δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για λευκά και κίτρινα σημάδια στα ρούχα σου.

Τα νέα αποσμητικά της Noxzema υπόσχονται να φροντίσουν την πολύτιμη επιδερμίδα σου και να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση της καθημερινότητας, χωρίς καν να ιδρώσεις.

Εμείς δοκιμάσαμε το Noxzema Minerals Softcare στην καθημερινότητά μας, εσύ;

Δες παρακάτω το video που ετοιμάσαμε!