ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καμία τίμια προσπάθεια δεν πέφτει στο κενό

Unsplash

Μερικές φορές τα πράγματα στη δουλειά μας ή στη σχέση μας συναντούν αδιέξοδα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε. Ανεξάρτητα από το πόσες ώρες ξοδεύουμε στον προγραμματισμό και την οργάνωση, τα πράγματα φαίνεται να βγαίνουν έξω από το χρονοδιάγραμμα δοκιμάζοντας την υπομονή και την αυτοπεποίθησή μας.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, PCCΒραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Αυτός ακριβώς ο χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Αυτή η παύση και η αδράνεια μπορεί να είναι αποκαρδιωτική, αλλά είναι το απαραίτητο στάδιο για τη μετάβαση σε διαφορετικές φάσεις δράσης και ανάπτυξης.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μου αρέσει να τρέχω, έτσι μια μέρα αποφάσισα βγω από τη συνηθισμένη ρουτίνα μου και να πάω πάνω από το λόφο. Ούσα ερασιτέχνις σε απότομες αποστάσεις, ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα. Ήμουν στην πλαγιά και πήγαινα τόσο αργά! Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, συνειδητοποίησα ότι η σχετική εφαρμογή μου στο κινητό με ειδοποιούσε ότι είχα σταματήσει. Φαίνεται ότι πήγαινα τόσο αργά που η εφαρμογή υπολόγισε πως ότι πραγματικά περπατούσα!

Ενώ ήμουν ιδρωμένη και προσπαθούσα να δώσω το καλύτερό μου, δεν υπήρχε αναγνώριση. Αντίθετα, ήμουν “χαρακτηρισμένη” ως τεμπέλα και ασυνεπής. Και αυτό με απογοήτευσε τόσο πολύ επειδή δεν ανταποκρινόταν στη μεγάλη μου προσπάθεια.

Ακριβώς όπως στην παραπάνω περίπτωση, υπάρχουν στιγμές που τίποτα δεν φαίνεται να προχωράει στην εργασία, στην οικογένειά μας, στη σχέση μας. Όλα σταματούν και η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από τους συναδέλφους ή τους αγαπημένους μας λέει ότι είμαστε ανενεργοί και ακίνητοι, ενώ κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας περιορισμούς.

Πριν υποκύψουμε στην απελπισία και την απογοήτευση, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια, θα πρέπει να αφιερώσουμε ένα λεπτό για να αναλογιστούμε το λόγο που γίνεται αυτό. Και ο λόγος είναι πως όταν υπάρχει αυτό το διάστημα της σιωπής και φαίνεται πως τίποτα δεν έρχεται, στην πραγματικότητα τα πηγαίνετε υπέροχα. Ξέρω ότι είναι αντιφατικό, αλλά για να έρθει αυτό που θέλουμε σωστά, μερικές φορές χρειάζεται χρόνος.

Μην φοβάστε, μην περιμένετε ανυπόμονα, απλά συνεχίστε να προσπαθείτε, συνεχίστε να κάνετε ό,τι έχετε κάνει και η πρόοδός σας θα συνεχιστεί! Πρέπει να συνεχίσετε να “τρέχετε” επειδή τη στιγμή που θα βγείτε από τον λόφο, αυτό για το οποίο εργάζεστε θα είναι εκεί που σας περιμένει. Ακριβώς επειδή η εξέλιξη δεν είναι εμφανής ή δεν συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας, δεν σημαίνει ότι δεν φορτώνεται στο παρασκήνιο.

Τη στιγμή που αισθάνεστε ότι τίποτα δεν λειτουργεί, είναι η τέλεια στιγμή να σκεφτείτε ότι όλα και όλοι εργάζονται πραγματικά για σας. Σκεφτείτε ότι έχετε όλες τις πληροφορίες, όλη την υποστήριξη από το σύμπαν για να το κάνετε να συμβεί. Η ανταμοιβή δεν είναι πάντα εμφανής, αλλά η πίστη σας πρέπει να παραμείνει ισχυρή για την αναγνώριση που είναι βέβαιο πως θα έρθει.

Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν την αυγή.

 

Κατέβασε δωρεάν τις 40 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ευ Ζην Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματά μας.