WELLNESS

Καλό χειμώνα; Ε, όχι. Όχι, ακόμα

Δεν υπάρχει άνθρωπος σ’αυτή τη χώρα που να μην έχει πάθει μια μίνι κατάθλιψη αυτές τις μέρες.

από την Έλλη Εμπεδοκλή

Όλοι σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα. Ότι φέτος δεν προλάβαμε να κάνουμε διακοπές. Να κλείσουμε κινητά και ακίνητα, να πάρουμε δυο αλλαξιές ρούχα και να εξαφανιστούμε. Είναι αδιανόητο! Πως θα επιβιώσουμε αυτόν τον χρόνο στην Αθήνα χωρίς να έχουμε χαρίσει στον εαυτό μας λίγες μέρες ξεκούρασης; Ε, λοιπόν σας έχω τη λύση. Γιατί μπορεί να μετράμε αντίστροφα για τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε τον μήνα που έρχεται. Το ξέρω πως έχουμε συνδέσει το Σεπτέμβριο με την επιστροφή στα θρανία, τη δουλειά και τη ρουτίνα. Από σήμερα όμως αλλάζουμε ματιά. Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές.

Το θερμόμετρο ψηλά

 

Είμαστε τυχεροί. Ζούμε σε μια χώρα με ατέλειωτο καλοκαίρι. Το φθινόπωρο σχεδόν μας αποχαιρετά με πολύ ψηλές θερμοκρασίες. Πόσο μάλλον τον Σεπτέμβριο. Ήλιος, ζεστά νερά, ακριβώς όπως και το καλοκαίρι. Μόνο που τώρα έχουμε λιγότερη υγρασία και αυτό ίσως να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο όμορφα. Είναι αδικία να αφήνουμε ένα ακόμα “καλοκαιρινό” μήνα να πηγαίνει χαμένος αφού μπορούμε να απολαύσουμε ακριβώς τις ίδιες χαρές. Ηλιοθεραπεία, παγωτάκι, παραλίες και μαγιό.

Εμείς κι εμείς

Έλα να αδειάζουν σιγά σιγά οι ξαπλώστρες από τις οργανωμένες παραλίες και τα παιδάκια που τρέχουν ανελέητα πάνω κάτω διαταράσσοντας την ησυχία μας. Ευτυχώς που ανοίγουν τα σχολεία αυτόν το μήνα και οι οικογενειακές διακοπές τελειώνουν με το τέλος του καλοκαιριού (να ζητήσω ένα συγγνώμη στις μαμάδες αναγνώστριες αλλά κακά τα ψέματα μας αρέσουν και οι ήσυχες, χωρίς φωνές και κλάματα διακοπές). Ο κόσμος που διαλέγει να ξεκουραστεί τον Σεπτέμβριο είναι λιγότερος και συνήθως είναι άτομα που αναζητούν ησυχία και γαληνή. Ωραία ιδέα ε;

 

Διακοπές low budget

Και αφού ο κόσμος είναι λιγότερος, οι τιμές πέφτουν. Υπάρχει τίποτα καλύτερο για να πειστούμε ότι αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη; Χαμηλότερες τιμές και διακοπές γεμάτες προσφορές και δώρα. Ξενοδοχεία, εισιτήρια, τα πάντα φτηνότερα και με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Έτσι και θα ξεκουραστείς και θα ξοδέψεις όσα λεφτά πραγματικά χρειάζονται για τις διακοπές σου και όχι όσα θα ήθελαν να σε χρεώσουν σε μέρες μεγάλης ζήτησης.

Εργασία και χαρά

Last but not least είναι το βάρος της δουλειάς μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η δουλεειά τον Σεπτέμβρη παίρνει τα πάνω της. Σε αντίθεση με το καλοκαίρι που όλα είναι πιο χαλαρά μιας και οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές. Έτσι εσύ στο γραφείο αυγουστιάτικα μπορεί να πλήττεις και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να μη πάρεις ρεπό, αλλά σίγουρα το βάρος της δουλειάς είναι πολύ ελαφρύτερο. Τον Σεπτέμβριο επιστρέφουν όλοι δριμύτεροι και φορτσάτοι και σε πνιγούν στη δουλεία. Εκτός και αν αποφασίσεις να ακολουθούσεις τις προτεινόμενες ημερομηνίες και να αφήσεις τους άλλους να “βασανιστούν” χωρίς εσένα.

 

Χωρίς καμιά αμφιβολία οι διακοπές αυτών των ημερών είναι εξίσου απολαυστικές. Όσοι το δοκίμασαν λένε πάντα τα καλυτέρα. Φέτος μπορεί να είναι η δίκη σου φόρα να κάνεις late διακοπές και να τις ευχαριστηθείς με τη ψυχή σου.