WELLNESS

Και μαζί και χώρια: 15 λόγοι για να μην συζήσεις

Νιώθεις άσχημα που ενώ έχεις σχέση δεν συγκατοικείτε; Μάλλον δεν έχεις σκεφτεί τα πλεονεκτήματα του να ζεις σε άλλο σπίτι από εκείνον. Καιρός, να τα αναλογιστείς.

Queen of the bed

Έχεις όλο το κρεβάτι δικό σου. Είσαι η βασίλισσα του. Μπορεί κάποια βράδια να κοιμάσαι με το αγόρι σου αλλά αφού μένετε χωριστά τις περισσότερες μέρες είναι δικό σου. Ωραίες οι αγκαλιές, αλλά το να κοιμάσαι ωσάν τον αστερία έχει και αυτό τη χάρη του.

Τσακωθείτε χωριστά

Όταν βγαίνουν τα μαχαίρια δεν είστε αναγκασμένοι να βλέπετε ο ένας τον άλλο συνέχεια. Γυρίζει ο καθένας στο σπίτι του, παίρνει το χρόνο του, το χώρο του, σκέφτεται τον λόγο του τσακωμού, ηρεμείτε από τα νεύρα και μετά τα ξαναβρίσκετε. Τόσο απλά. Γ

Κανένας τσακωμός για τα οικονομικά

Θα έχεις λιγότερους καυγάδες με το αγόρι σου όσον αφορά τα οικονομικά. Κοινή ζωή ίσον κοινό ταμείο και όταν είναι μείον ξεκινούν οι γκρίνιες. Και για να είμαστε και πιο σωστές όταν το δικό του ταμείο είναι μείον και το δικό σου βρίσκεται στα συν, εκείνος νιώθει για τον εαυτό του κατώτερος σου και για σένα πως είσαι η μητέρα του. Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Θέλουμε; Όχι.

Ελεύθερη παντού

 

Μπορείς άνετα να επισκεφτείς την τουαλέτα χωρίς να ανησυχείς. Γιατί ναι και εμείς τα κορίτσια πηγαίνουμε τουαλέτα.

Κανένα τρέξιμο

Δεν χρειάζεσαι να ψάξεις σπίτι ώστε να μείνεις εσύ και ο αγαπημένος σου. Θυμήσου πόσο δυσκολεύτηκες να βρεις το ιδανικό σπίτι για σένα, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσεις εκείνο που θα στεγάσει τον έρωτά σας και θα ταιριάζει στις ανάγκες του. Έχεις περισσότερη λαχτάρα να τον δεις. Καλό είναι να νιώθεις ότι σε περιμένει κάποιος σπίτι αλλά όταν έχεις μέρες να δεις τον αγαπημένο σου, η προσμονή εκτινάσσεται στο κόκκινο.

Γκρίνια; #not

Δε τον βλέπεις ξαπλωμένο να παρακολουθεί βαριεστημένος τηλεόραση και να είναι γεμάτος νεύρα επειδή η μέρα του στη δουλειά ήταν κακή. Δε θα ακούσεις την γκρίνια του, ούτε θα δεις το μουτρωμένο πρόσωπό του. Όταν δεν μένετε μαζί ο καθένας έχει το χρόνο για να αποσυμπιεστεί.

Οι φίλοι μου και οι φίλοι του

Μπορείς να βγαίνεις εσύ με τις φίλες σου και εκείνος με την παρέα του, ξεχωριστά. Δεν είστε υποχρεωμένοι να βγαίνετε συνέχεια μαζί επειδή συγκατοικείτε. Ούτε να έχεις ενοχές επειδή κανόνισες ladies night και εκείνος έμεινε μόνος του στο σπίτι.

Οι φίλοι ΤΟΥ στο σπίτι ΤΟΥ

 

Δε θα μαζεύονται οι φίλοι του στο σπίτι σας. Σίγουρα, τις μέρες του Μουντιάλ θα εκτίμησες το γεγονός ότι δε συγκατοικείτε αφού κάθε μέρα μαζεύονταν οι φίλοι του στο σπίτι του και έβλεπαν ποδόσφαιρο. Δεν ήσουν αναγκασμένη να μαγειρέψεις ή να παραγγείλεις, να καθαρίσεις το σπίτι και να υποστείς τη φασαρία τους.

Πιο καλή η μοναξιά

Απολαμβάνεις στιγμές με τον εαυτό σου. Η καθημερινότητα και η πίεση που μας ασκεί πολλές φορές μας αποσυντονίζει από το κέντρο του εαυτού μας. Λίγη “μοναξιά” τη χρειάζεσαι για να μείνεις με τον εαυτό σου, να ακούσεις τις ανάγκες του και να χαλαρώσεις.

Αποκλειστική κηδεμόνας του “παιδιού” σου

 

Το κατοικίδιο είναι αποκλειστικά δικό σου. Πολλές φορές, όταν το ζευγάρι ζει μαζί και ο ένας έχει κατοικίδιο, ο άλλος λόγω της αγάπης του γίνεται και αυτός “κηδεμόνας” του. Έτσι, αν κάποτε χωρίσετε, το ψυχικό κόστος θα είναι βαρύτερο.

Ζεις στη θερμοκρασία σου

Δε θα έχεις καμία προστριβή όσον αφορά τη θερμοκρασία. Πολλά ζευγάρια τσακώνονται καθημερινά για τη θερμοκρασία του δωματίου, άλλος κρυώνει, άλλος ζεσταίνεται με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να κοιμάται κάποιος στον καναπέ.

Sexy εσώρουχα; Όχι πάντα

 

Φοράς ο,τιδήποτε θελήσεις. Ακόμα και το μποξεράκι που είχες φοιτήτρια και το οποίο δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα ή τις πετσετές πιτζάμες που σου πήρε η γιαγιά σου από τους Κινέζους. Αξία ανεκτίμητη λέμε.

Όνειρα γλυκά και ανενόχλητα

Δε θα σε ξυπνάει ζητώντας σου σεξ. Έχεις αποκοιμηθεί, κοιμάσαι βαθιά και ξαφνικά νιώθεις ένα χέρι να σε χαϊδεύει και μια φωνή να σε προσκαλεί για τρελίτσες. Όταν δε συγκατοικείς, δεν αντιμετωπίζεις τέτοιους είδους “προβλήματα”. Εντάξει μωρέ υπερβάλλουμε και λίγο.

Καμία τριβή

Η σχέση σας δεν περνά από την καθημερινή “τριβή”. Δεν τσακώνεστε για το καπάκι της τουαλέτας, δεν ξεσπάς σε εκείνον όταν είσαι στις δύσκολες μέρες σου, δεν βαριέστε ο ένας τον άλλο.

Απόλαυσε αυτό το διάστημα της ζωής σου και μη μιζεριάζεις γιατί κάποια στιγμή θα τις αναπολείς.