ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η τεχνική διαλογισμού της Halle Berry διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Και αυτά είναι τα μυστικά της

Invision/AP Chris Pizzello

Η ηθοποιός δηλώνει ότι πάντα έβρισκε την ηρεμία, τη θεραπεία και την ανακούφιση στον διαλογισμό κι αυτό ισχύει (και είναι σημαντικό) ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Η Halle Berry δεν μένει στην θεωρία του διαλογισμού, αλλά μοιράζεται μαζί μας στην πράξη την 10λεπτη πανεύκολη τεχνική της.

Ο διαλογισμός είναι κομμάτι της ζωής της Halle Berry τα τελευταία 20 χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ίδια προτιμά να κάνει τον διαλογισμό της κάθε πρωί. Η ηθοποιός πιστεύει πως ο διαλογισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ηρεμία μας. Ειδικά, τις περιόδους που είμαστε υπερβολικά στεσαρισμένοι, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Η Halle Berry αποκαλύπτει ότι η διάρκεια του διαλογισμού της διαφέρει ανάλογα με την περίοδο της ζωής της.

Μπορεί να διαλογίζεται για δέκα λεπτά ή για μία ώρα, ωστόσο ο στόχος της είναι κάθε φορά ο ίδιος. Να ξεκινά την ημέρα της ήρεμη. Μάλιστα, τονίζει πως σε περιόδους όπως αυτή τη που διανύουμε είναι κάτι που κάνει και για τα παιδιά της. «Αν φοβάμαι και εκνευρίζομαι, τα παιδιά μου τα απορροφούν όλα σαν σφουγγάρια. Ο διαλογισμός με βοηθάει να παραμένω ήρεμη και ισορροπημένη, έτσι ώστε να εμφανίζομαι μπροστά τους και να τα βοηθάω να νιώθουν πιο ήρεμα και λιγότερο φοβισμένα» λέει η ηθοποιός.

«Πιστεύω ότι ο διαλογισμός μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Οι σκέψεις μας είναι τόσο ισχυρές. δημιουργούν κυριολεκτικά την πραγματικότητά μας. Ο διαλογισμός μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει όλους να αλλάξουμε τη συλλογική ενέργεια του κόσμου μας και να μετατρέψουμε την πραγματικότητά μας σε πιο θετική» συνεχίζει η Halle Berry.

Σίγουρα για τις περισσότερες από εμάς ο διαλογισμός είναι ένα αρκετά δύσκολο task. Η Halle Berry όμως που συνηθίζει να μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά ομορφιάς και wellness που ακολουθεί, αυτή τη φορά αποκαλύπτει την τεχνική της. Και είναι πανεύκολη. Η 53χρονη ηθοποιός θα σε πείσει πως το κάθε λεπτό διαλογισμού μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σου. Και θα σε βοηθήσει να συνδεθείς ουσιαστικά με τον εαυτό σου.

Η τεχνική διαλογισμού της Halle Berry

Βρες ένα ήσυχο σημείο (στην Halle Berry αρέσει να βρίσκεται έξω) και κάθισε, με τρόπο που να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα (σταυροπόδι, οκλαδόν ή απλά με τα πόδια στο έδαφος). Κράτησε την πλάτη σου ψηλά και τα χέρια σου όπου αισθάνεσαι εσύ καλά.

Κλείσε τα μάτια σου και εστιάστε στην αναπνοή σου. Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τίποτα σε αυτή. Απλώς παρατήρησέ τη. Εάν έχεις μια σκέψη, μην την πολεμήσεις. Απλά επέστρεψε στην ανάσα σου. Μετά από περίπου 5 λεπτά ή όσο καιρό έχεις στη διάθεσή σου για να εστιάσεις στην αναπνοή σου, ξεκίνα να σκέφτεσαι τον σκοπό του διαλογισμού σου. Τι ερωτήσεις ή ανησυχίες έχεις; Τι αλλαγές θες να δεις; Τι μπορείς να κάνεις για να προκύψουν αυτές οι αλλαγές;

Για τα επόμενα λεπτά, πρόσεξε τις απαντήσεις που ρέουν μέσα σου φυσικά και αφιέρωσέ τους όσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεσαι.

Τέλος, άνοιξε τα μάτια σου. Η ηθοποιός αποκαλύπτει πως συνηθίζει να γράφει αμέσως μετά τον διαλογισμό της ποιες σκέψεις και απαντήσεις εμφανίστηκαν στο μυαλό της. Και μας προκαλεί να το δοκιμάσουμε κι εμείς.