ΥΓΕΙΑ

Η Jennifer Aniston και η Gwyneth Paltrow αποκαλύπτουν το μυστικό τους για καλό ύπνο. Μικρή αλλαγή, μεγάλα αποτελέσματα

Invision/AP Jordan Strauss

Αν συγκρίνεις την Jennifer Aniston και την Gwyneth Paltrow θα παρατηρήσεις ότι έχουν πολλά κοινά. Εκτός από τους ρόλους τους ως A list ηθοποιοί, τα iconic μαλλιά τους και τη fit σιλουέτα τους (και τη σχέση και των 2 με τον Brad Pitt) ακολουθούν το ίδιο απλό hack για να κοιμούνται καλύτερα.

Σε συνεντεύξεις τους, τόσο η Jennifer Aniston, όσο και η Gwyneth Paltrow έχουν μιλήσει για τον ύπνο και τη σημασία που έχει στη ζωή τους. Μάλιστα, η Aniston έχει παραδεχτεί ότι υποφέρει από αϋπνίες. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά τους, η ρουτίνα ύπνου τους περιλαμβάνει έναν απλό κανόνα. Καθόλου τεχνολογία στο κρεβάτι τους.

Aniston και Paltrow κλείνουν τα κινητά για έναν ύπνο βαθύ

«Το tip μου είναι να κοιμάμαι με το τηλέφωνό μου τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά μου. Πράγμα που με έχει βοηθήσει θεαματικά. Επίσης, κάνω έναν σύντομο διαλογισμό πριν πέσω στο κρεβάτι. Έστω και για 5 λεπτά. Υπάρχουν κάποιες στάσεις yoga που έχω ανακαλύψει ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικές στο να χαλαρώνουν το μυαλό μου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το shut down των ηλεκτρικών συσκευών. Ιδανικά μία ώρα πριν πέσω στο κρεβάτι» έχει δηλώσει η Jennifer Aniston.

Στα ίδια βήματα φαίνεται πως κινείται και η Gwyneth Paltrow, η οποία έχει μιλήσει επίσης για τη σημασία του ύπνου στην καλή υγεία και τον τρόπο που την επηρεάζει η έλλειψη ύπνου.

«Για εμένα ο ύπνος είναι ένα σημαντικό θέμα. Δεν κοιμάμαι πάντα πολύ κι όταν συμβαίνει αυτό νιώθω σαν να με έχει χτυπήσει φορτηγό» λέει η Paltrow.

Στο βιβλίο της “Goop Clean Beauty”,  η Paltrow αποκαλύπτει ότι στο υπνοδωμάτιό της δεν υπάρχει καμία ηλεκτρονική συσκευή. Δηλαδή, η ηθοποιός λέει «όχι» σε λάπτοπ, τηλεόραση και κινητά στον χώρο που κοιμάται.

Και μάλιστα, η επιστήμη επιβεβαιώνει τις 2 ηθοποιούς με μελέτες που αναφέρουν ότι η έκθεση στο μπλε φως επηρεάζει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς (το ρολόι του οργανισμού μας) και επομένως τον ύπνο μας. Noted it κορίτσια!