ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η ευτυχία κρύβεται μέσα μας: Αλήθεια ή μύθος;

Pexels

Πόσες φορές έχεις ακούσει στη ζωή σου τη φράση: Η ευτυχία κρύβεται μέσα μας; Είμαι σίγουρη πως την έχεις δει γραμμένη τόσες φορές που πλέον σου θυμίζει απλά ένα τσιτάτο, χωρίς νόημα και ουσία.

Η αλήθεια είναι όμως ότι αποτελεί αδιάψευστη αλήθεια και πραγματικότητα, αρκεί να κατανοήσουμε σε βάθος τι σημαίνει αυτή η φράση και κυρίως πώς να το κάνουμε πράξη. Το θετικό συναίσθημα που όλοι αναζητούμε, την ευτυχία, είναι αυτή που μας μαθαίνει το Life Coaching να βρίσκουμε μέσα μας, γιατί η ευτυχία είναι μια τελείως διαφορετική έννοια για τον καθένα, προσδιορίζεται με διαφορετικές προσλαμβάνουσες, αλλά έχει έναν κοινό παρονομαστή, να αισθάνεσαι όμορφα, να βρεις τη δική σου ευδαιμονία.

Εδώ λοιπόν θα περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και θα σου πω 4 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να βρεις πού κρύβεται η δική σου ευτυχία και κυρίως πώς θα την προσελκύσεις στη ζωή σου.

1. Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου; Γιατί είσαι εδώ; Κανείς δεν είναι εδώ τυχαία! Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνουν όλα στη ζωή μας και το να βρεις τον σκοπό της ζωής σου σίγουρα είναι μια ασφαλής λύση για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία. Γι’ αυτό θέλω να σε παρακινήσω να κάνεις διάφορα test μέσα από τα οποία θα μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και να γράψεις μία λίστα με τα 10 πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι χαρά. Ό,τι κι αν είναι αυτό, γράψ’ το σε ένα τετράδιο. Κάπου μέσα σε αυτά, αναλύοντάς τα κρύβεται ο σκοπός της ζωής σου, καθώς ο σκοπός της ζωής κάθε ατόμου είναι εκεί που αισθάνεται καλύτερα, που αισθάνεται ολοκληρωμένος και ευτυχής.

2. Τι μπορώ να κάνω πιο συχνά;

Αφού έχεις καταγράψει τη λίστα με τα 10 πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, θέλω να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις πιο συχνά. Μπορείς να βάλεις τουλάχιστον 2 ή 3 από αυτά μέσα στην καθημερινότητά σου; Θέλω να δώσεις έμφαση σε όσα επιστρέφουν αξία εκεί έξω στον κόσμο. Για παράδειγμα, αν έχεις γράψει ότι σου αρέσει να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου, αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

3. Πώς μπορώ να επικεντρωθώ στον σκοπό της ζωής μου;

Τώρα που σου έχει γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο ποια πράγματα είναι αυτά που σου δίνουν χαρά, που σε γεμίζουν, βρες τον στόχο σου, το όραμά σου και φρόντισε να το κάνεις όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται για να μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτό. Ποιο είναι το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις σήμερα κιόλας προς την επίτευξη του σκοπού σου; Δεν χρειάζεται να δεις εξ’ αρχής όλο τον δρόμο. Αρκεί να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας με 1 μόνο πράγμα που θα σου δώσει χαρά. Ποιο είναι αυτό για σένα;

4. Τι πήρες από αυτή την άσκηση;

Η τελευταία και πιο σημαντική ερώτηση την οποία έχεις να απαντήσεις είναι τι παρατήρησες, τι πήρες γράφοντας όλα αυτά; Γιατί είναι η πιο σημαντική; Γιατί οι απαντήσεις κρύβονται μέσα σου και μέσα από αυτές τις ασκήσεις το Life Coaching σε βοηθά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Το Life Coaching δεν δίνει συμβουλές, αλλά αναζητά το γιατί του κάθε ανθρώπου, που θα τον κάνει να βρει να την δική του ευτυχία ΜΕΣΑ ΤΟΥ!

Θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα εργαλεία για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να βρεις όλα εκείνα που θα σου δώσουν χαρά; Ο Μάιος είναι ο μήνας που γιορτάζεται κάθε χρόνο το Life Coaching, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching (ICF) και εν όψει αυτού στην Global Academy of Coaching έχουμε διοργανώσει συναντήσεις και σεμινάρια καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Θέλω να σε προσκαλέσω να δεις τις λεπτομέρειες όλων των event και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για να ανακαλύψεις όλα τα κρυμμένα μυστικά του εαυτού σου, εδώ.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com