ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο, ξεκινάει από τη διατροφή σου

iStock

Πολλές φορές κάθεσαι και συλλογίζεσαι πώς μπορείς να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο, τόσο για τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και για τις γενιές που έρχονται. Η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι «γίνε εσύ η αλλαγή που θες». Για παράδειγμα, κάτι που σίγουρα μπορείς να αλλάξεις και να ωφεληθείς αλλά και να ωφελήσεις, είναι η καθημερινή σου διατροφή.

Σε αυτό το σημείο, νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου πως η διατροφή μας, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική υγεία μας, τόσο στην σωματική όσο και στην πνευματική. Το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας, επηρεάζει το γενικότερο well-being μας. Ένα πρώτο βήμα, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την καθημερινή σου διατροφή και κατ’ επέκταση τον κόσμο γύρω σου, είναι να επιλέγεις βιολογικά προϊόντα.

Πώς ορίζονται τα βιολογικά προϊόντα; 

Θα τολμούσα να πω ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι το πιο αγνό δώρο για την υγεία σου. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πριν, όμως, ξεκινήσω να τους απαριθμώ, καλό είναι να ξέρεις ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ορίζουν και καθορίζουν -τελικά- τα βιολογικά προϊόντα. Βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι εκείνα που καλλιεργούνται σε πιστοποιημένα μέρη με χρήση αποκλειστικά οργανικών λιπασμάτων για την καταπολέμηση των εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων. Βιολογικό κρέας και βιολογικά πουλερικά είναι αυτά που τρέφονται κατ’ αποκλειστικότητα με βιολογικές τροφές.

iStock

Οι λόγοι για να εντάξεις τα βιολογικά προϊόντα στην καθημερινή σου διατροφή

Πολλές είναι οι έρευνες που αναδεικνύουν την πλούσια περιεκτικότητα των βιολογικών προϊόντων σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για το σώμα σου. Η βιταμίνη C, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο φώσφορος είναι ανάμεσά τους και είναι σημαντικό να τα προσλαμβάνεις για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως σε μία εποχή που η περιβαλλοντική κρίση (η κλιματική αλλαγή, ρύπανση του περιβάλλοντος) συγκαταλέγεται ανάμεσα στα βασικότερα προβλήματα που κλίνεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας, η επιλογή των βιολογικών προϊόντων είναι ηθική και ως έναν βαθμό ανακουφιστική. Τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται με eco-friendly μεθόδους, που συμβάλλουν με τη σειρά τους στη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να ξέρεις πως η διαδικασία καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων δεν περιλαμβάνει χημικά πρόσθετα ή χημικά παρασκευάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής και της ανάπτυξης. Τα μέρη που παράγονται τα βιολογικά τρόφιμα είναι σχεδιασμένα, ώστε να μειώνουν στο μέγιστο τη ρύπανση του περιβάλλοντος, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του εδάφους και του νερού.

Εσύ, ως αντάλλαγμα λαμβάνεις πλούσια, φρέσκια και αυθεντικά γεύση στον ουρανίσκο σου. Η τελευταία, επομένως, προκύπτει από τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους και οι οποίες σέβονται το περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής του οικοσυστήματος. Συμπερασματικά, έχεις όλους τους λόγους να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τα βιολογικά προϊόντα.

Το Βιολογικό Χωριό «αλλάζει τον κόσμο από τη ρίζα»

Τα βιολογικά προϊόντα που μπορούν να φέρουν την αλλαγή θα τα βρεις στο Βιολογικό Χωριό, το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη σε
ένα κατάστημα του Δικτύου ή στο e-shop, θα σε βοηθήσει να χτίσεις τις βάσεις της βιολογικής σου διατροφής, να αλλάξεις τον κόσμο σου από τη ρίζα.

Βιολογικό Χωριό iStock

Το Βιολογικό Χωριό, λοιπόν, είναι ο βιολογικός παράδεισος που έψαχνες και ο οποίος θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σου και που θα ανακουφίσει το περιβάλλον μας. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί το Βιολογικό Χωριό δεν πρόκειται για ακόμα ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Πρόκειται για ένα κατάστημα που ενστερνίζεται την ίδια φιλοσοφία με εσένα και που μπορεί να μας δείξει τον τρόπο να
ενισχύσουμε αποτελεσματικά το well-being μας.

Σε έναν ρευστό κόσμο που τα πάντα γύρω του αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, το Βιολογικό Χωριό ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού καταναλωτή καθώς και στις σύγχρονες, διατροφικές τάσεις. Παράλληλα, πρεσβεύει την «επιστροφή στις ρίζες μας». Στα ράφια των 25 φυσικών καταστημάτων – (ή στο ηλεκτρονικό), θα βρεις τα πιο αγνά προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από τη φύση.

Το Βιολογικό Χωριό είναι ο παράδεισος των βιολογικών, vegan, vegetarian και οικολογικών προϊόντων

Ψάχνεις vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, προϊόντα χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, plant based ή keto; Θα τα ανακαλύψεις όλα στα καταστήματα του Βιολογικού Χωριού και μάντεψε: Είναι όλα υψηλής διατροφικής αξίας.

Βιολογικό Χωριό

Ενημερωτικά να σου πω, επίσης, πως το Βιολογικό Χωριό διαθέτει παραπάνω από 6.500 πιστοποιημένους κωδικούς. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που ψάχνεις, σε συνδυασμό με την απόλυτη αγοραστική εμπειρία ever. Οι ανανεωμένοι χώροι που διαθέτει και οι οποίοι χαρακτηρίζονται από μοντέρνα αισθητική και καινοτόμες υπηρεσίες για κάθε ανάγκη σου, θα σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις. Κάνε χώρο στο καλάθι!

H εταιρία μετρά αυτήν τη στιγμή 25 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καλύπτει, έτσι, γεωγραφικά ακόμη περισσότερα σημεία πώλησης. 23 καταστήματα βρίσκονται εντός Αττικής. Πρόσφατα, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια των πρώτων φυσικών καταστημάτων εκτός Αττικής, στην Πάτρα (Κορίνθου 221-223) και στην Λάρισα (Αλέξανδρου Παπαναστασίου 95-97).

#biologikoxorio #allazoumetonkosmo