ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Healthy Food blogs: Δωρεάν μαθήματα διατροφής

Το InStyle.gr παρουσιάζει ιστότοπους όπου μπορείτε να βρείτε υγιεινές, γευστικές και τις περισσότερες φορές γρήγορες συνταγές. Οι bloggers ανανεώνουν καθημερινά το περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα να έχετε κάθε μέρα και από μια επιλογή για το γεύμα σας.

Μετά από αρκετό research στα άδυτα των food blogs, καταφέραμε να βρούμε το μοναδικό ελληνικό healthy food blog που έχει τις ρίζες vegeterian. Η Νίνα Σαββίδη, food- blogger, vegan, φωτογράφος και λάτρης της γιόγκα μάλιστα έχει εκδώσει και το δικό της σχετικό βιβλίο. Παρόλη την επιτυχία του blog της, έχουμε καιρό να δούμε κάποια νέα συνταγή από αυτή, οπότε ας συνεχίσουμε με healthy food blogs του εξωτερικού.

Η Sneh από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας είναι φωτογράφος και η μεγαλύτερη της αγάπη είναι το blog της, το οποίο ξεκινώντας το 2003 έχει βραβευτεί με αρκετά βραβεία σαν αυτό του ”Καλύτερο blog 2013” για την Αυστραλία. Η ίδια διατέλεσε ένα χρόνο συντάκτρια σε αντίστοιχη στήλη στο αυστραλέζικο Elle και έφτασε να εκδώσει το δικό της βιβλίο ”Tasty Express” στο οποίο όπως μπορείτε να καταλάβετε, μας δίνει παραπάνω από 100 γρήγορες συνταγές και πάνω από όλα υγιεινές.

Το blog αυτό ανήκει στην Victoria/ Tori Haschka, το οποίο αφηγείται την ιστορία διάφορων ταξιδιών της, του πεινασμένου της συζύγου και τις σωστές συνταγές, απαλλαγμένες από ζάχαρη και βλαβερούς υδατάνθρακες. Η Tori επίσης έχει γράψει ήδη και δύο σχετικά βιβλία που μπορείτε να αναζητήσετε αν δεν μπορείτε να αρκεστείτε στο blog της, το ”Cut the carbs!” και το ”A suitcase and a spatula”.

Από τον τίτλο το blog καταλαβαίνουμε πως θα μας βάλει στα αλήθεια σε έναν σούπερ- υγιεινό δρόμο, μακρυά από τη ζάχαρη. Το συγκεκριμένο, δεν έχει μόνο συνταγές, αλλά και άρθρα σχετικά με την υγιεινή ζωή και το πιο βασικό, το διαιτητικό πρόγραμμα 8 εβδομάδων της Sarah, στην οποία ανήκει όλο το εγχείρημα. Εσείς μπορείτε χωρίς ζάχαρη;

Από την Angela Liddon η οποία μοιράζετε μαζί μας τις καλύτερες vegan συνταγές. Οι περισσότερες συνταγές της πέρα από το ότι δεν περιέχουν κρέας, δεν περιέχουν γλουτένη, σόγια και επεξεργασμένα τρόφιμα. Στο εν λόγω blog μπορείτε να βρείτε πάνω από 500 συνταγές που αν δεν σας φτάσουν, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες στο βιβλίο της ”The oh she glows cookbook”.

Οι Λονδρέζες αδερφές Melissa και Jasmine Hemsley φτιάχνουν υγιεινά, σπιτικά και νόστιμα φαγητά, απαλλαγμένα από γλουτένη, επεξεργασμένη ζάχαρη και άμυλο. Επίσης έχουν βγάλει βιβλίο το ”The Art of Eating Well”. Κατά τη γνώμη μας το Hemsley and Hemsley είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα healthy food blogs.

Διάβασε επίσης στο Instyle.gr

Metabolism boost: Φάτε πρωινό και χάστε κιλά

Breakfast: Ξεκινήστε την ημέρα σας με smoothies