ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η no1 συνήθεια που κάνει τις γυναίκες κακές στο φλερτ

"Του έδωσα το τηλέφωνό μου πριν από μερικές μέρες και δεν μου έχει τηλεφωνήσει ακόμα". Είναι μια ατάκα που έχουμε πει όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής μας ή έστω έχουμε σκεφτεί.

Όταν κάποιος μας αρέσει, προσπαθούμε να σπάσουμε τον κώδικά του, να τον ξεκλειδώσουμε. Τα ραντεβού δεν είναι μόνο τι λέμε. Είναι αυτά που εκπέμπουμε. Η γλώσσα του σώματος, οι χειρονομίες και άλλα είδη μυστικής επικοινωνίας. Ουσιαστικά θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή του άλλου και να διαπιστώσουμε αν όντως μας θέλει.

“Όσο περισσότερο μας αρέσει κάποιος, τόσο περισσότερο προσπαθούμε. Υπεραναλύουμε τα πάντα, διαβάζουμε παντού συμβουλές για ραντεβού και προσπαθούμε να πάρουμε μια απάντηση. Όλα αυτά μας φτάνουν στο σημείο να τρελαθούμε.

Είναι φυσιολογικό να θέτουμε έναν άνθρωπο που μας αρέσει ψηλά και συχνά οδηγούμαστε να υπεραναλύουμε κάθε του κίνηση. Ένα μυστήριο που πρέπει να λύσουμε.

Ωστόσο, σκέψου το εξής: Τίποτα δεν είναι αναγκαίο να λυθεί. Όπως τραγουδούν και οι Depeche Mode, “People are people” για αυτό και δεν σημαίνει κάτι όταν ο άλλος αργεί για παράδειγμα να απαντήσει στο μήνυμά σου.

Θα μου πεις, πώς “αυτά δείχνουν κάτι”. Υπάρχει, άλλωστε, η θεωρία ότι μόλις το 7% της επικοινωνίας στηρίζεται στις λέξεις. Ωστόσο, η μη λεκτική επικοινωνία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της. Προκαλεί μια άμεση συναισθηματική αντίδραση σαν απάντηση σε αυτά που σκέφτεται ή λέει.

Όταν μπλέκουμε σε μπελάδες, τότε κάνουμε τα συναίσθημάτα μας ιστορία. Η εμμονή μας στον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνουμε ραντεβού μας προκαλεί υπερανάλυση.

Αντί να προσπαθείς να λύσεις το μυστήριο του άλλου, χρειάζεται να κατανοήσεις τον εαυτό σου και να δούμε εμάς από την οπτική γωνία των άλλων. Αντί να αναρωτιέσαι γιατί δεν ενδιαφέρεσαι κάποιος για εσένα, πρέπει να αναρωτηθείς πώς μπορείς να γίνεις καλύτερη. Θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Έστειλες σε κάποιον μήνυμα και εκείνος δεν σου έχει απαντήσει ακόμα. Καταρχάς, σταματά να σκέφτεσαι πώς νιώθεις εσύ για τον εαυτό σου, πώς σε έχει κάνει να νιώσει ο άλλος ή να φτιάχνεις σενάρια.

Μπορεί να θέλει να σου τηλεφωνήσει και όταν έλαβε το μήνυμα να πιστεύει ότι δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για να του τηλεφωνήσεις. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται, μπορεί να μη πήγε ποτέ το μήνυμά σου, μπορεί να είναι πολυάσχολος.

Υπεραναλύεις όλα αυτά τα σενάρια από τα οποία προκύπτουν ένα σωρό συμπεράσματα. Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με την αξία σου και το πώς είσαι ως άνθρωπος.

Όταν αρχίζεις να φτιάχνεις σενάρια και να χάνεσαι στις σκέψεις σου, συγκεντρώσου στον εαυτό σου. Σταμάτα να λες ότι είσαι ανασφαλής, ανεπαρκείς και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για εσένα. Αντίθετα πες “νιώθω ανασφαλής πάνω σε αυτήν την κατάσταση”.

Αποδέξου την κατάσταση όπως είναι ακόμη και την απόρριψη. Μια πολύ δύσκολη διαδικασία η οποία συμβαίνει σε όλους μας. Εσύ έχεις τον έλεγχο στη ζωή σου και στις επιλογές σου.

Πηγή: MindBodyGreen

Διάβασε επίσης στο Ladylike

12 τρόποι για να διαπιστώσετε αν διαθέτετε αυτοεκτίμηση

Αχ, αυτή η κατάθλιψη των Χριστουγέννων