LIFE COACHING

Η λίστα που πρέπει να φτιάξεις και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση

Οι σημερινοί γονείς διαβάζουν, μορφώνονται, ψάχνουν, αναρωτιούνται πάνω στην Παιδαγωγική και στην Παιδοψυχολογία με θέληση και επιμονή αξιοθαύμαστη. Γι' αυτό και θα έχεις παρατηρήσει πως τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν περισσότερο με το "μπράβο", το "είσαι μοναδικός", το "μόνο εσύ μπορείς να τα καταφέρεις". Περιμένοντας, λοιπόν, μια γενιά που στο μέλλον σίγουρα θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενσυναίσθηση της ατομικής αξίας, τι γίνεται στο μεταξύ με τη δική μας που προσπαθεί να πετάξει συνεχώς με σπασμένα φτερά;

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν μας έμαθε πόσο υπέροχοι είμαστε. Οι πιο τυχεροί από εμάς το ανακαλύψαμε μετά από πολλή προσπάθεια και ανάπτυξη του εαυτού μας, ενώ οι περισσότεροι συνεχίζουν να μην πιστεύουν πως είναι κάτι σημαντικό για αυτόν τον κόσμο. Και περνούν τη ζωή τους μέσα στην αυτοματαίωση και το αυτοσαμποτάρισμα που ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία επαληθεύει την ψευδαίσθηση που έχουν πως το δικό τους αποτύπωμα σε αυτόν τον κόσμο είναι πολύ μικρό, σχεδόν ασήμαντο.

Διάβασε ακόμα: Απλές (και αποτελεσματικές) τεχνικές διαχείρισης θυμού

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι ευτυχώς έτσι. Όπως σε ένα θεατρικό έργο έτσι και στη ζωή δεν έχει σημασία ποιος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ποιος θα κρατάει τα φώτα, ποιος θα έχει μονάχα μια ατάκα. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σου, ακόμα κι αν σου φαίνεται πολύ πολύ μικρός, είναι απαραίτητος για την επιτυχία του έργου αυτού. Κανείς δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει γιατί μόνο εσύ το κάνεις όπως ακριβώς πρέπει για να πετύχει. Σίγουρα μπορούν να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι με τις ίδιες δεξιότητες, αλλά κανείς, μα κανείς, δεν έχει τον δικό σου τρόπο.

Ο κόσμος σε έχει ανάγκη έτσι όπως είσαι ακριβώς. Έχεις δυνατά σημεία που οφείλεις να ενισχύσεις και να προσφέρεις. Μην μεταθέτεις στους άλλους αυτό που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις, μην απελπίζεσαι αν η προσπάθειά σου δεν αναγνωρίζεται γιατί είσαι ένα πολύτιμο κομμάτι ενός μεγάλου πανανθρώπινου παζλ. Ποτέ αυτό δεν θα είναι τέλεια συμπληρωμένο χωρίς το δικό σου κομμάτι.

Ετοίμασε μια γραπτή λίστα με τα όλα τα χαρίσματά σου. Ζήτα από τους φίλους, τους γνωστούς σου να καταγράψουν και εκείνοι τι θετικό βλέπουν σε εσένα. Θα εκπλαγείς με όσα θα διαβάσεις. Κάνε αυτή τη θετική ανατροφοδότηση εκκίνηση της προσπάθειάς σου να συναντήσεις τον προορισμό σου στη ζωή. Σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα να τον εκπληρώνεις τώρα.

 

Αν θέλεις να ανακαλύψεις την πιο υπέροχη πλευρά του εαυτού σου, σε περιμένουμε σε ένα από τα σεμινάρια της νέας μας περιοδείας “Έτσι Ξαφνικά: Πώς να ζήσεις αυτό που θέλεις Τώρα” ! Θα τα πούμε από κοντά σε Λευκωσία (13/10), Aθήνα (3/11), Ηράκλειο (24/11) και Θεσσαλονίκη (1/12). Με την συμμετοχή σου θα πάρεις δωρεάν το καινούριο μας βιβλίο “Ξαφνικά Τώρα” σε συλλεκτική έκδοση, προτού να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία! Έλα στο ταξίδι του Ξαφνικά, ζήσε την εμπειρία Τώρα!

 

Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!

Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!

 

Κεντρική Φωτογραφία: IMAXTREE