FITNESS

Gyrotonic: Η αγαπημένη γυμναστική των celebrities, ενώνει το σώμα με το πνεύμα

Η αναζήτηση της γυμναστικής που σου ταιριάζει μπορεί να είναι μία διαδικασία που διαρκεί χρόνια. Αν δεν είσαι fan των κλασικών αθλημάτων και ψάχνεις τη γυμναστική που συνδυάζει το σώμα με το πνεύμα (αλλά βαρέθηκες τη yoga), αυτή η πρόταση μάλλον απευθύνεται σε εσένα.

Το Gyrotonic είναι μία ιδιαίτερη μορφή άσκησης που δεν περιορίζεται μόνο στο να σε γυμνάσει και να σου χαρίσει τη γράμμωση που επιθυμείς. Στοχεύει σε ένα υγιές σώμα που έχει ανεπτυγμένο συντονισμό, μεγαλύτερο εύρος κίνησης, ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και εσωτερική δύναμη. Και η διαδικασία γίνεται μέσα από χάρη και κομψότητα. Σαν να βλέπεις μπαλέτο και yoga πάνω σε όργανα γυμναστικής.

Τo Gyrotonic στην πράξη

Πρόκειται για ένα μοναδικό σύστημα άσκησης που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της yoga, του χορού, της κολύμβησης, του τάι τσι και της ενόργανης. Το κεντρικό όργανο του Gyrotonic είναι το Gyrotonic Expansion System, ένα ξύλινο μηχάνημα με κυκλικούς δίσκους και βάρη που σου επιτρέπει να δυναμώσεις τους μύες σου με κυκλικές κινήσεις που έχουν ροή. Εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλα όργανα που έχουν την ίδια φιλοσοφία και κατασκευή και σου επιτρέπουν να γυμνάζεσαι χωρίς καταπόνηση. Υπάρχει επίσης και η μέθοδος Gyrokinesis, που γίνεται χωρίς μηχανήματα, με το σώμα να συμμετέχει σε ρυθμικές αλληλουχίες, με ροή και σωστές επαναλαμβανόμενες εισπνοές και εκπνοές.

Είναι το Gyrotonic για όλους;

Αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον της εν λόγω άσκησης. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις σωματικές καταστάσεις. Αν παρακολουθήσεις το πώς λειτουργούν τα μηχανήματα, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μία εξαιρετική μέθοδος που λειτουργεί συμπληρωματικά με τη φυσικοθεραπεία. Εφαρμόζεται σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης και φυσικοθεραπευτήρια. Σε γενικές γραμμές, το Gyrotonic είναι μία μορφή άσκησης που βελτιώνει την κίνηση, την ελαστικότητα, τη φυσική κατάσταση αλλά και την εσωτερική γαλήνη.

Οι celebrities λένε «ναι» στο Gyrotonic

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Gyro class, not the Greek sandwich kind!! 😭

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga) στις

Είναι πολλοί οι επώνυμοι που επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο. Μεταξύ αυτών, οι Lady Gaga, Jennifer Connelly, Cynthia Nixon, Sting και Tiger Woods. Αρκετοί αθλητές λένε «ναι» γιατί τους επιτρέπει να γυμνάζονται ακόμα και όταν τραυματίζονται. Βοηθά τους καλλιτέχνες να αποκτούν καλύτερη στάση σώματος, να βελτιώνονται στον χορό, να αποκτούν μεγαλύτερη ευλυγισία και όλα αυτά, ενώ ευχαριστιούνται τη γυμναστική.

Πού μπορείς να κάνεις Gyrotonic στην Ελλάδα;

Υπάρχουν διάφορα γυμναστήρια και σημεία όπου μπορείς να δοκιμάσεις και, γιατί όχι, να υιοθετήσεις αυτήν την τάση στο fitness, που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Εμείς επισκεφθήκαμε το Gyrotonic Harmony, το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο studio Gyrotonic, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Jackson Kellogg και τη Σοφία Κουτσιανά, συνδυάζοντας το Gyrotonic με τη yoga therapy και το life coaching.

Ο Jackson έχει μαθητεύσει πλάι στον ιδρυτή του Gyrotonic, τον Juliu Horvath και είναι επίσημος βοηθός του σε σεμινάρια ανά τον κόσμο. Έχει αναλάβει τον Sting, τη Cynthia Nixon και την Jennifer Connelly και η έδρα του πλέον βρίσκεται στην Αθήνα. Η Σοφία Κουτσιανά είναι yoga therapist, trainer του Gyrotonic και life coach. Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά και περιλαμβάνουν τις μεθόδους Gyrotonic και Gyrokinesis, συνεδρίες φυσικής αποκατάστασης από μυοσκελετικές παθήσεις, yoga therapy και life coaching συνεδρίες βασισμένες στη μέθοδο των 3 αρχών του Syd Banks.

O χώρος έχει εξαιρετική αισθητική και δημιουργήθηκε με γνώμονα τη φιλοσοφία των ιδρυτών του αλλά και με οικολογικά κριτήρια. Κατασκευάστηκε από τον Σταύρο Παπαγιάννη και βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό. Ο τελικός στόχος είναι η κατάκτηση της Αρμονίας, δηλαδή η επίτευξη της εσωτερικής δύναμης, της σταθερότητας και ισορροπίας στο σώμα, στις σκέψεις και τις αισθήσεις.

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και προσφορές για νέα μέλη.
Επικοινωνία και αναλυτικό πρόγραμμα: www.gyrotonicharmony.com
Email: [email protected] | Τηλέφωνο: +30 211 11 70 766

Κολοκοτρώνη 5, 15451, Νέο Ψυχικό