ΥΓΕΙΑ

Γιατί να κάνεις μπάνιο με μαγειρική σόδα

Ωραίες οι μπουρμπουλήθρες στο μπάνιο με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, αλλά ίσως κάποιες φορές αυτό που χρειάζεσαι είναι η μαγειρική σόδα. Πολύ καλά διαβάζεις. Αυτό το βαζάκι που έχεις στην κουζίνα, μπορεί να είναι ωφέλιμο για το σώμα σου αν το ρίξεις στο μπάνιο σου. Συγκεκριμένα προτείνεται για τα λεγόμενα detox baths!

Αρχικά, γιατί μπορεί να εξουδετερώσει το χλώριο που περιέχεται στο νερό της πόλης, άρα να το κάνει πιο “μαλακό” και φιλικό προς το σώμα σου. Επίσης, ως γνωστόν έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Αφήνει το δέρμα μαλακό και βοηθάει στον καθαρισμό του και την απομάκρυνση των τοξινών.

Πώς να το κάνεις

Γέμισε το μπάνιο σου με τόσο ζεστό νερό όσο αντέχει το σώμα σου. Βάλε 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα για να τη διαλύσεις πιο εύκολα. Χαλάρωσε στη μπανιέρα 10-20 λεπτά. Σκουπίσου με μια μαλακή πετσέτα. Έτοιμη!

Αν θέλεις να προσθέσεις λίγο άρωμα και να χαλαρώσεις περισσότερο, πρόσθεσε λίγο έλαιο λεβάντας.

Προσοχή: Αν είσαι έγκυος ή έχεις προβλήματα καρδιάς, ψηλή πίεση κλπ, πριν το δοκιμάσεις ενημέρωσε τον γιατρό σου. Επίσης, το detox μπάνιο ευρύτερα, δεν είναι καλή ιδέα όταν έχεις hangover.