ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί μας αρέσουν τόσο οι νάρκισσοι;

Η Carrie Haslam και η Tamara Montrose από το κολέγιο Hartpury της Αγγλίας, έκαναν μια έρευνα με τη συμμετοχή 146 γυναικών από τη Μεγάλη Βρετανία, ηλικίας από 18 μέχρι 28 χρονών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που παλιότερα είχαν βγει με ηλίθιους, εγωιστές άντρες, δεν έμαθαν το μάθημα από αυτό τους το πάθημα και αναζήτησαν ξανά αντίστοιχους τύπους ανδρών για τις επόμενες σχέσεις τους.

Για την ακρίβεια, όσο περισσότερη εμπειρία στις σχέσεις είχε μια γυναίκα, τόσο πιο ελκυστικούς έβρισκε τους άντρες με έντονο το χαρακτηριστικό του ναρκισσισμού.

Ειδικά οι γυναίκες που σκέφτονται το ενδεχόμενο του γάμου, είναι ακόμα πιο πιθανό να προτιμήσουν τους νάρκισσους.

Ουσιαστικά δηλαδή οι γυναίκες που αναζητούν τη δέσμευση, έλκονται από άντρες οι οποίοι είναι η επιτομή του ”αδέσμευτου”.

Η δικαιολογία είναι συνήθως η αυτοπεποίθηση και η δύναμη που εκπέμπουν τέτοιοι άνδρες. Όταν μια γυναίκα αναζητά ταίρι, αυτές είναι σίγουρα αξίες τις οποίες προσέχουν ιδιαιτέρως.

Και φυσικά έχουν σαν απώτερο σκοπό την εξαπάτηση, αφού οι ωραιοπαθείς και εγωπαθείς άντρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν και να μην είναι υποστηρικτικοί μαζί σου.

Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για άπιστους εγωιστές τους οποίους λατρεύουμε να μας τυραννούν. Συγχαρητήρια κορίτσια!