ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει να στείλεις μήνυμα μετά το πρώτο ραντεβού

Να στείλει κανείς μήνυμα ή να μην στείλει; Ιδού η απορία. Αυτό θα ήταν το δίλημμα που θα έβαζε ο Σαίξπηρ σε ένα σύγχρονο χαρακτήρα του (ελπίζω να μην τρίζουν τα κόκαλά του δημιουργού με αυτή την πρόταση που μόλις έγραψα) και η αλήθεια είναι ότι και πάλι η κατάληξη θα ήταν τραγική.

Όλες έχουμε περάσει πολλές ώρες κοιτώντας το κινητό μας μήπως έρθει κάποια ειδοποίηση σε ένα από τα δεκάδες messaging apps που έχουμε πια- κάπου εδώ να αναφέρω πόσο εξουθενωτικό είναι να περιμένεις μήνυμα από κάποιον αλλά να μην ξέρεις πού θα σου στειλει. #dramabutton

Βγήκες λοιπόν με αυτόν που σου άρεσε αλλά τώρα δεν ξέρεις αν πρέπει να του στείλεις πρώτη ή να περιμένεις να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Αρχικά πάρε μια ανάσα και σταμάτα να υπερ- αναλύεις την κατάσταση, επίσης κλείσε το κινητό (ή έστω το wifi) και μην πιάσεις κουβέντα μαζί του. Γιατί; Γιατί πολύ απλά την επόμενη φορά που θα βρεθείτε δεν θα έχετε τι να πείτε- ή έστω θα δυσκολευτείτε να βρείτε θέματα για συζήτηση αν τα έχετε εξαντλήσει όλα στο texting.

Το texting μπορεί να είναι πιο άνετο γιατί έχεις χρόνο να σκεφτείς τις απαντήσεις σου αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και να καταστρέψει τη μαγεία της σχέσης που ξεκινάει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάτε καθόλου, απλά να λέτε τα απαραίτητα!