SEX

Γι’ αυτό τους θέλει ο οργα(νι)σμός σου

Αν κάποιος ρωτήσει μια γυναίκα γιατί θέλει να φτάνει σε οργασμό, το πιθανότερο είναι να γελάσει και να απαντήσει το αυτονόητο: για την απόλαυση.

Επειδή όμως εδώ στο Ladylike.gr δεν είμαστε για τα προφανή, ψάξαμε και βρήκαμε περισσότερους λόγους οι οποίοι μάλιστα είναι και σοβαροί. Εκτός από την απόλαυση που μας δίνουν, οι οργασμοί είναι πολύτιμοι για την υγεία.

Δε το βγάλαμε από το μυαλό μας, οι ειδικοί τα λένε: Το σώμα μας γυμνάζεται, οι ορμόνες της καλής διάθεσης κάνουν πάρτι και εμείς γινόμαστε πιο ήρεμες.

Ορίστε λοιπόν, τα 9 καλά που έχει ο οργασμός. Και μιλάμε για τον πραγματικό φυσικά, μην παρεξηγούμαστε.

Βοηθά την κυκλοφορία του αίματος

aima.jpg Οι οργασμοί αυξάνουν την κυκλοφορία στο αίμα και έτσι αυτό συνεχίζει να κυκλοφορεί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοί σε αυτή την περιοχή σφύζουν από υγεία. 

Είναι μια μορφή άσκησης

treksimo.jpg Αν και (δυστυχώς) δε μπορεί να θεωρηθεί ως εναλλακτικός τρόπος καθημερινής άσκησης, το σεξ και η κορύφωση δημιουργούν μια αξιόλογη καρδιαγγειακή δραστηριότητα. Οι παλμοί αυξάνονται, η πίεση ανεβαίνει και η αναπνευστική λειτουργία επιταχύνεται. Επιπλέον, εκκρίνονται ενδορφίνες.

Ανεβάζει την διάθεση

goodmodd.jpg Αν αισθάνεσαι υποτονικά, ένας οργασμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός από τις ενδορφίνες, ο οργανισμός εκκρίνει επίσης ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη. Και οι τρεις αυτές ορμόνες έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη διάθεση.

Βοηθάει στον ύπνο
Sleep-Problems.jpg Με καλό σεξ, έχεις τον ύπνο στο τσεπάκι. Η κορύφωση αποτελεί ένα φυσικό καταπραϋντικό και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 30% των γυναικών το χρησιμοποιούν για όνειρα γλυκά.

Διατηρεί το μυαλό σε καλή φόρμα

brain11.jpgΔεν γυμνάζεται μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό, με τον οργασμό. Όπως έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες, κατά την διάρκεια του, ο γυναικείος εγκέφαλος χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο οξυγόνο από ότι συνήθως και αυτό σημαίνει… φρεσκάδα.

Σταματάει τον πόνο

painkillers.jpg Η ηδονή σταματάει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και κράμπες περιόδου παραλύουν από την ευχαρίστηση. Ειδικά για τους πόνους περιόδου, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι συσπάσεις του οργασμού, βοηθούν στο σπάσιμο των θρόμβων και έτσι στην ανακούφιση από τον πόνο.

Διώχνει το άγχος

gynaika.jpg Θα διαπιστώσεις πολλές φορές όταν έχεις στρες, ότι δεν ασχολείσαι μόνο με ένα πράγμα αλλά με πολλά περισσότερα, που σε πνίγουν. Ε, στο σεξ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και αυτόματα λες αντίο στο άγχος. Συγκεντρώνεσαι στη… μάχη του οργασμού και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Χαρίζει φυσική λάμψη

lampsi.jpg Αυτή η λάμψη που λένε ότι έχουμε μετά το σεξ, οφείλεται στην ορμόνη DHEA (δεϋδροπιανδροστερόνη). Η συγκεκριμένη λοιπόν ορμόνη που εμφανίζει υψηλά ποσοστά κατά τη διάρκεια του σεξ και του οργασμού, μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται και να είναι πιο υγιές.

Βοηθά στην καλή ψυχική υγεία

happy.jpg Μια γυναίκα που ξέρει πως λειτουργεί το σώμα της και μπορεί να αντλήσει ευχαρίστηση, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τα πάει πολύ καλύτερα στις σχέσεις της, παίρνοντας καλύτερες αποφάσεις. Με λίγα λόγια, δεν έχει πολλά βάσανα.

 

*Για το συγκεκριμένο θέμα, μας άνοιξε τα μάτια η Huffingtonpost