ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Αγαπώ το Σώμα μου με τα χέρια ψηλά – από την Τζιλ Δούκα Μaster Certified life coach

Unsplash

Στα σεμινάριά life coaching που έκανα προ covid εποχής, μια από τις πρώτες ασκήσεις που κάναμε είναι οι…. Αγκαλιές! Μα γιατί, γιατί Τζιλ, με βγάζεις τόοοσο, έξω από την ζώνη άνεσής μου;  Αυτή την ερώτηση έβλεπα στα μάτια των συμμετεχόντων.

Ο δρόμος που δείχνει μια αγκαλιά πέρα από την συναισθηματική στήριξη, προσφέρει και αξιόλογες θετικές οργανικές μεταβολές, όπως την αύξηση της αιμογλοβίνης, της πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την καλύτερη οξυγόνωση των οργάνων στο σώμα μας. Η άμεση δερματική επαφή συγχρονίζει τους καρδιακούς παλμούς και μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια και αγάπη.

Φυσικά και δεν είναι για όλους τους ανθρώπους εύκολο να εκφράζουν τόσο ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Η αγκαλιά προϋποθέτει να έχουμε εξοικειωθεί τόσο με τον δικό μας ψυχισμό όσο και με το δικό μας, μοναδικό σώμα. Ναι, τα χέρια μας, τις μασχάλες μας ακόμα και με την δική μας προσωπική μυρωδιά. Κάθε φορά που νιώθουμε θετικά συναισθήματα,  είμαστε ακόμα πιο δοτικοί και έτοιμοι να χαρίσουμε την αγκαλιά μας.  Έρευνες δείχνουν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό  από εμάς τις γυναίκες το σκέφτεται δύο και τρεις φορές πριν προβεί σε αυτή τη μεγαλειώδη εκδήλωση αγάπης για τον απλό λόγο πως δεν αισθανόμαστε  ασφαλής με την εικόνα μας.  Εγώ έχω νιώσει πολλές φορές έτσι, εσύ; Δεν είναι λίγες οι φορές που απλά και μόνο η σκέψη της πολύ στενής επαφής μας κάνει να διστάζουμε αναλογιζόμενοι ποια αίσθηση θα αφήσουμε στους άλλους ή αν φανούμε απωθητικοί από τυχόν κακοσμίες του σώματός μας (στόμα, μασχάλες).

Είναι βέβαιο πως όσο περισσότερο αγαπάμε και φροντίζουμε το σώμα μας, τόσο πιο εύκολα θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή τη φροντίδα και την αισιοδοξία και στους άλλους. Είναι στο χέρι μας, όμως, να αγαπήσουμε το σώμα μας και να το φροντίσουμε όπως του αξίζει, έτσι ώστε με αυτοπεποίθηση να μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, όταν και όποτε θέλουμε: μετά την γυμναστική μας, αφού έχουμε ταΐσει τα παιδιά και είμαστε χάλια, κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης στην δουλειά.

Θα σου εξομολογηθώ κάτι: ιδρώνω πολύ.
Πάρα πολύ θα έλεγα.
Ιδρώνω όταν κάνω συνέδρια coaching, ιδρώνω όταν παίζω και αγκαλιάζω τις κόρες μου.
Και τότε πολλές φορές νιώθω άσχημα.
Στο life coaching δουλεύουμε πολύ στην αναδιαμόρφωση των σκέψεων μας.
Πως μπορώ λοιπόν να είμαι υπερήφανη για την δουλειά μου και τις δραστηριότητες μου ενώ ιδρώνω;
Η λύση είναι η φροντίδα,
η φροντίδα για τον εαυτό μας.
Καθημερινά προτρέπω τις γυναίκες που δουλεύουμε μαζί να φροντίζουν τον εαυτό τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να γεμίσεις ενέργεια και να φροντίσεις τους άλλους.
Αποσμητικό και κρέμα είναι απόλυτα must do.
Και βέβαια όταν μιλάμε για κρέμα και αποσμητικό μιλάμε για την απόλυτη αίσθηση και το άρωμα του Dove.
Το άρωμα μου φέρνει την θύμηση ανάμεσα σε μυρωδιά μωρού και την μυρωδιά της άνοιξης.
Και η αίσθηση είναι της απόλυτης απαλότητας. Τι λες;
Εσένα ποια αίσθηση σου δίνει το Dove;

Είναι βέβαιο πως όσο περισσότερο αγαπάμε και φροντίζουμε το σώμα μας, τόσο πιο εύκολα θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή τη φροντίδα και την αισιοδοξία και στους άλλους. Είναι στο χέρι μας, όμως, να αγαπήσουμε το σώμα μας και να το φροντίσουμε όπως του αξίζει, έτσι ώστε με αυτοπεποίθηση να μπορούμε να χαρίσουμε την αγάπη που τόσο έχουμε εμείς και οι άλλοι ανάγκη.

Αγαπημένη μου, σε προτρέπω να φροντίζεις, το σώμα σου και να χαϊδέψεις την ψυχή σου με το να δώσεις άδεια στον εαυτό σου να σηκώσεις τα χέρια ψηλά, έχοντας την υποστήριξη του αγαπημένου σου αποσμητικού.

Αφέσου στο μοναδικό αυτό συναίσθημα και απελευθέρωσε όλες τις τύψεις, τα άγχη και τις φοβίες. Νιώσε την απόλυτη αρμονία να κατακλύζει κάθε σου κύτταρο και ξαναγέμισε την τράπεζα των συναισθημάτων σου.

Είσαι Μια και Μοναδική, μην το ξεχνάς!

Η Τζιλ Δούκα είναι Women’s Leadership Coach, Master Certified Coach (MCC) και η μόνη Ελληνίδα bestselling συγγραφέας coach στο 4% των coaches παγκοσμίως διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching (ICF). Είναι συγγραφέας των #1 bestsellers ’Αγάπη Τώρα’’, ‘’Ευ Ζην Τώρα’’ και ‘’Ξαφνικά Τώρα’’. Μάθε περισσότερα στο jillandnikolas.com